ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Babben Larssons nya bok stoppas av SVT – egna orden om beslutet

07 nov, 2021 
BABBEN LARSSON
Babben Larsson har många talanger, bland annat att skriva böcker.
Nu är hon högaktuell med en ny bok, som egentligen är redo att släppas – men SVT håller henne tillbaka.
Annons
Hör David Sundin berätta om sitt shoppingberoendeBrand logo
Hör David Sundin berätta om sitt shoppingberoende

Babben Larsson, 65, är, som hon beskriver det själv, på en bra plats i livet och det fullkomligt strålar om henne.

Nyligen fyllde Babben 65 år, men det är ingenting som hon själv förknippar med en pensionsålder.

– Det är lite tvärtom mot att gå i pension tror jag, men det är jättekul att jobba med 1 mot Sverige och jag är ens glad att frågan gick till mig. Jag trivs och det blir roligt att få utveckla programlederiet också, förklarar Babben i en intervju med Hänt.

Babben Larsson aktuell med ny bok och jazz-skiva

1 mot Sverige är tv-programmet som Babben nu står som programledare för. Programmet kommer att sändas under hösten och idén är minst sagt nytänkande. Hela svenska folket är involverade, då de röstar hemifrån i appen och tävlar mot personen i studion.

BABBEN LARSSON
Babben i nya tv-programmet 1 mot Sverige

Babben är en person som gillar fart och fläkt och hon håller sig gärna sysselsatt. Faktum är att inte ens coronapandemin kunde stoppa henne från att sitta sysslolös. Då tog sig Babben an att både skriva en helt ny bok och göra en jazz-skiva.

Annons

På den nya jazz-plattan är det inte bara sång som står på agendan för Babbens del, hon har även varit med och skrivit en av låtarna. Både boken och jazz-skivan var tänkta att släppas nu under hösten 2021. Men, så har det inte blivit.

– Ja, nu har båda blivit lite framskjutna, det är svårt att lansera böcker samtidigt som man är på tv i SVT. Så jag kommer vänta med boken, vi har tagit det beslutet och den kommer i juni, berättar Babben för Hänt.

Därför stoppas Babben Larssons bok av SVT

Anledningen till att Babben Larsson inte kan släppa sin bok just nu är för att SVT sätter stopp för det hela.

– När du är programledare på SVT så måste du hela tiden ha en kommunikation om vad du gör för nånting utöver det. Så då får man inte hålla på med kommersiella saker helst, samtidigt som du är programledare, förklarar Babben för Hänt och fortsätter:

– Eftersom jag är i tv hela hösten och sen är jag ju det i vår också med Bäst i test så fick det bli en bra lösning.

Annons

SVT:s regler för kommersiella uppdrag vid sidan av är däremot något som Babben förstår till hundra procent.

– Det har ju blåst lite nu kring Carina Bergfeldt till exempel när hon gjorde insamlingar och så. Även om det är behjärtansvärdiga ändamål så ska det ju vara public service och jag respekterar det. Jag tycker inte det är konstigt, säger Babben Larsson och avslutar glatt:

– Jag accepterar det och anpassar mig till det. För jag vill ju göra både och, jag vill både leda program och göra andra saker.

FOTO: Ulrika Malm ULM, Patrik Österberg/TT

Annons