LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Babben Larsson bekräftar stora lyckan – nu berättar hon: ”Lite pirrigt”

17 jul, 2023 
Frida Eklöf
Moa Risberg
Babben Larsson
Programledaren Babben Larsson byter karriär.
Hon har lagt stand up på hyllan och ger sig in i en ny genre.
Nu berättar hon om det nya livet och bekräftar stora lyckan.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Anis Don Demina om relationen till Babben Larsson – satsningen tillsammansBrand logo
Anis Don Demina om relationen till Babben Larsson – satsningen tillsammans

Tv-profilen Babben Larsson, 66, har kommit att bli en av Sveriges mest älskade programledare. Vi är vana vid att se henne i rutan i succéprogrammen Bäst i test och SVT produktionen 1 mot Sverige. I julas hade Babben även den stora äran att vara julvärd för första gången.

Men Babbens karriär startade inte som programledare, hon slog nämligen igenom som komiker från början. Sedan 1988 har hon uppträtt på scen, men det var förra året som hon bekräftade att hon lägger ner stand up karriären.

Babben Larssons nya karriär – slår igenom med jazzmusik

Men trots att det inte blivit någon mer stand up för Babben går det ingen nöd på henne. Hon har nämligen gett sig in i en ny bransch, när hon byter humorn mot jazzmusiken.

I nästa vecka släpps Babbens nya jazzalbum, något hon ser framemot med skräckblandad förtjusning. Men det är inte första gången hon släpper ett album, senaste gången var nämligen för 18 år sedan.

Annons

”Det känns jättekul och lite pirrigt hur det ska tas emot. Musiken har alltid varit en del av mitt liv men du var det länge sedan jag släppte något”, skriver Babben till Hänt.

Vad blir det för musik då på nya plattan? Flera av texterna har Babben skrivit själv och många av dem handlar om uppbrott, otrohet och nostalgiska minnen. Men någon turné kommer det inte bli i sommar eller höst då Babben har fullt upp på annat håll.

”Jag har några konserter och gig i sommar inklusive en releasekonsert i Visby. Just nu spurtar jag med mitt sommarprat”, skriver Babben i ett meddelande.

Babben Larssons dystra hälsobesked – nu berättar hon

Det är i en tidigare intervju med Amelia som Babben berättade om tiden då hon jobbade så pass mycket att hon blev utbränd. Och i samma veva som hon fick veta att hon var utbränd kom även ett annat sjukdomsbesked.

Annons

– Jag tar ett stopp ett tag. När jag var utbränd var jag borta i sju år, det går ju att komma tillbaka. Sedan har jag haft strul med en ankel, som är ganska illa åtgången av artros, sa Babben till tidningen och fortsätter:

– Det är inte så att jag är invalid, men när man turnerar kånkar man på väskor, går upp och ner i trappor och står på scen två, tre timmar. Det går inte, men jag vill inte vara ett offer. Artros är en folksjukdom. Har jag inte mer ont än så här och kan jobba med annat känns det helt okej.

FOTO: TIM ARO/TT

Annons