LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Babben Larssons svar på massiva kritikstormen mot Bäst i test

15 mar, 2024 
Det har blivit dags för säsongsavslutning i Bäst i test. Men under programmets gång har det varit en viss detalj som upprört tittarna.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Babben Larsson blir prövad på Sveriges dialekter: ”Din jävla idiot!”Brand logo
Babben Larsson blir prövad på Sveriges dialekter: ”Din jävla idiot!”

Ännu en säsong av populära humorprogrammet Bäst i test går till ända. Som nog ingen har missat har detta varit den första sedan TV4 tog över programidén från SVT.

Trots mycket skratt har det även riktats en hel del kritik mot underhållningsserien. Flera har reagerat på reklamen som nu tar upp en stor del av sändningen. Men många är även kritiska mot maten som går till spillo.

Det är nämligen inte helt ovanligt att de i testen använder sig av mat som rekvisita, vattenmelon och ägg har bland annat varit återkommande.

Tittarnas rasar mot Bäst i test: ”Skärpning”

På TV4:s Facebook är det flera tittare som uttryckt sina åsikter.

”Mycket onödigt matsvinn i programmet, väldigt tråkigt faktiskt. Barn tittar på programmet och hur vi värderar mat i svensk tv är under all kritik.”, skriver en person.

Annons

”Superbra program MEN... Vad görs med maten, frukterna och grönsakerna efter de har använts i programmet? TV4 vad händer?”, uttrycker sig en annan.

”Bäst i test borde ha tester som inte innehåller mat, frukt och grönt. Känns så himla dumt.”, tycker en tredje.

”Bra & roligt program. MEN TYCKER INTE MAN SKA LEKA MED MAT. Man ska tänka på miljön & alla som knappt har råd att äta. Skärpning!”, skriver en fjärde.

Babben svarar på tittarnas kritik: ”En del av formatet”

När Hänt sedan träffar programledaren Babben Larsson under en tv-intervju ger hon sin syn på det hela.

– Ja, det stämmer. Det är en del matsvinn, men samtidigt hade det varit oerhört mycket dyrare om vi ersatte det med material, byggmaterial och andra saker. Det är ändå naturliga saker, det går att återvinna och kompostera.

– Men visst vi jobbar med det som är billigt. En vattenmelon är ju billigare att köpa än ett bowlingklot. Mat ser oftast också kul ut när det går sönder, det är så lätt att se när det är misslyckat. Nu gick ägget sönder liksom. Jag vet att vissa blir provocerade av det, men det är en del av formatet att använda mycket ägg, potatis, mjöl och annat.

FOTO: TV4Play

Annons