LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Babben Larsson om hälsokampen – nu berättar hon: ”Satt med tårarna rinnande”

05 aug, 2023 
Simon Lundh
Babben Larsson
Babben Larsson är en av Sveriges mest folkkära programledare.
I sitt sommarprat berättar hon nu om de tuffa olyckorna.
– Så ont, säger hon.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Anis Don Demina om relationen till Babben Larsson – satsningen tillsammansBrand logo
Anis Don Demina om relationen till Babben Larsson – satsningen tillsammans

Babben Larsson, 66, har under en längre tid underhållit Sverige med sin rappa humor. Humorn är dock inte de enda strängarna Babben har på sin lyra. För den yngre publiken är hon mer förknippad med den hyllade serien Bäst i test. Där hon programledar lekprogrammet med sin vapendragare David Sundin, 47. Ett program som till nästa säsong byter kanal från SVT till TV4.

Babbens nya oväntade karriärval – jazzmusiker

Dessutom har Babben även på senare tid tagit upp sin musikaliska sida igen. Nyligen släppte hon ett jazzalbum. Något hon berättade om för Hänt.

”Det känns jättekul och lite pirrigt hur det ska tas emot. Musiken har alltid varit en del av mitt liv men du var det länge sedan jag släppte något”, skev Babben i ett meddelande till Hänt och fortsatte berättat om planerna med missionen i sommar.

”Jag har några konserter och gig i sommar inklusive en releasekonsert i Visby. Just nu spurtar jag med mitt sommarprat”.

Annons

Babben Larssons otäcka olyckor – nu berättar hon

Jazzmusiken är inte det enda oväntade intresset som Babben har. I sitt sommarprat i P1 berättar Babben om sin stora passion – nämligen hästar. Dock har hennes hobby genom åren tagit ut sin rätt på komikern. Bland annat nämner Babben en händelse som skedde under hennes yngre dagar.

– Jag hade nyligen haft två incidenter på Gotland där jag ramlat av och slagit mig. Ena gången blev jag liggande en hel vecka med hjärnskakning och den andra gången fick jag blackout, säger hon och berättar om vad som hände:

– Jag minns att vi hoppade över hindret, sedan dök ett träd upp. Jag tänkte höger och hästen tänkte vänster, och efter det är det svart.

– En halvtimme senare kommer minnet tillbaka och då sitter jag och pratar med Mårtensson (reds. anm. hennes tränare) men har ingen aning hur jag tagit mig dit.

Kissade på sig av den oändliga smärtan

Det är inte den enda händelsen som påverkat Babbens ridande genom åren. Några år senare var olyckan framme igen. Babben berättar att hennes rygg påverkades av ridningen och att hon därför var tvungen att uppsöka en naprapat. Sedan väljer hon att berätta om en händelse som fick henne att ifrågasätta sitt fortsatta utövande.

Annons

– Under det som skulle bli min sista lektion, så låste sig ryggen helt. Jag kom inte av hästen, säger hon och fortsätter:

– Jag satt kvar med tårarna rinnande. Vad jag än försökte, skar det som knivar i ryggen och när jag tillslut hasade av gjorde det så ont så att jag kissade på mig. Jag åkte hem och ställde mig frågan. Varför rider jag?

Trots komikerns motgångar genom åren på hästryggen är hennes kärlek fortfarande densamma till hästarna och Babben har fortsatt ett stort brinnande intresse för djuren. I sitt sommarprat beskriver hon lyckan av att i vuxen ålder äntligen få köpa sig sin egen häst. Och under åren har det blivit fler, som också tävlar på hög nivå.

FOTO: Olle Sporrong/Expressen/TT/Robin Lorentz-Allard/Aftonbladet

Annons