LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Axel Pileby om uppdraget på Nyhetsmorgon – nu berättar han

11 jul, 2023 
Hanna Bolander
Amanda Rönnell
Axel Pileby
Axel Pileby
Den populära Efter fem-profilen Axel Pileby har synts en hel del i Nyhetsmorgon den senaste tiden.
Nu avslöjar han var han kommer att dyka upp i rutan framöver – och hur det blir med Efter fem i höst.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Axel Pileby om förlovningen: “Stänger inga dörrar”Brand logo
Axel Pileby om förlovningen: “Stänger inga dörrar”

Axel Pileby, 36, är en kvick programledare och tv-personlighet som snabbt har vunnit svenska folkets hjärtan.

Vi är vana vid att se Axel Pileby i programmet Efter fem, där tittarna får ta del av de senaste nyheterna och snackisarna både från Sverige och runt om i världen. I programpunkten Sverigesvepet brukar han ta med tittarna på en resa runtom i landet där han presenterar olika spaningar för dagen.

Axel Pileby har de senaste åren haft fullt upp – även på det privata planet. För två år sedan blev han och kärleken Felicia Jartén, 28, föräldrar. Det var under sommaren som paret kom med det glädjande beskedet att de fått en dotter, som döptes till Lärke.

Här kommer Axel Pileby dyka upp i tv-rutan framöver

Axel har tidigare varit öppen med att det har varit svårt att balansera jobbet och familjelivet.

– Det var verkligen mäktigt när Lärke föddes och upplevelsen var så häftig. Däremot förändras livet och det är en utmaning. För mig har jobbet alltid varit otroligt prioriterat och nummer ett. Det är fortfarande extremt viktigt, men man har fått lära sig att ens eget ego måste stå åt sidan. Det är inte jag som är viktigast längre och så måste det vara. Men det är som sagt utmanande att kombinera de här två sakerna, berättade Axel i en intervju med Aftonbladet.

Lugnare lär det inte bli. Axel Pileby har nämligen ett nytt uppdrag – under sommaren hoppar han nämligen in i Nyhetsmorgon.

Nyhetsmorgon har sänts i över 30 år där några av de återkommande profilerna är Steffo Törnqvist och Rania Shemoun Olsson. Men nu har sommarvikarien Axel dykt upp i rutan – till tittarnas förtjusning!

I kommentarsfältet på Nyhetsmorgons Facebook jublar tittarna över att få se Axel i TV-rutan även på morgonen.

Tittarna skriver bland annat:

Så kul med Axel i Nyhetsmorgon

och ”Axel är så bra!

Annons

Axel Pilebys ord om jobbet med Nyhetsmorgon – så blir det med Efter fem

I ett meddelande till Hänt berättar Axel om hur det känns att få axla rollen som programledare:

"Det är alltid väldigt kul att få jobba med programmet – jag tror det är sjätte året som jag har äran att få hoppa in och sommarjobba på Nyhetsmorgon och det är lika roligt och stimulerande varje gång!”

Den som blev orolig för att detta skulle betyda slutet för Axel Pileby i Efter fem kan nu dra en lättnadens suck. Axel fortsätter med att berätta hur det blir till hösten:

”Till hösten drar vi igång tionde säsongen av Efter Fem så då är jag tillbaka med Tilde och gänget som vanligt. Det ser jag också fram emot väldigt mycket! (Men först lite semester från onsdag)
", skriver Axel till Hänt.

Foto: Magnus Wennman/Aftonbladet/TT och TV4

Annons