LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Axel Pilebys flickvän Felicia Jartén träder fram – talar ut om sjukdomen

14 nov, 2023 
AXEL PILEBY, FELICIA JARTEN
Axel Pileby är otroligt folkkär och ett välkänt namn för svenska folket. Men desto mindre vet man om hans flickvän Felicia.
Nu berättar Felicia om sin obotliga sjukdom.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Tilde de Paula Eby och Axel Pileby om förändringen i Efter femBrand logo
Tilde de Paula Eby och Axel Pileby om förändringen i Efter fem

Axel Pileby, 37, gör succé i tv-rutan och flera dagar i veckan har TV4-tittarna lyxen att se honom i rutan där han syns i Efter fem.

Axel började som sidekick till Tilde de Paula, 51, och han etablerade den populära programpunkten Sverigesvepet. Det är unika spaningar som hänt under dagen eller veckan, som förtjänar att uppmärksammas på riksnivå. Här kan det handla om allt från nya trender på sociala medier till enastående husdjur.

Sedan flera år tillbaka är Axel tillsammans med flickvännen Felicia Jartén, 29. I mars 2021 avslöjade Felicia att hon var gravid och i juni samma år kom deras dotter Lärke till världen.

Felicia Jartén om sin diabetes

Något som de flesta kanske inte visste om Felicia är att hon har diabetes typ 1 och tillsammans med hennes syster och en annan vän driver hon podden Tre liv med diabetes.

Annons

Felicia fick sjukdomen när hon var tre år gammal.

– För min del har livet med diabetes verkligen gått i faser. Som tonåring hände så mycket annat roligt i livet. Då kände jag att jag inte hade tid att tänka på min diabetes. Som vuxen har jag nått en annan nivå av acceptans för min sjukdom. Vi har båda växt upp med att ständigt behöva planera livet utifrån vår diabetes. Vi gjorde allt det som andra ungdomar gjorde, men har alltid behövt ha koll på läget och helst ligga flera steg före, säger Felicia i en ny intervju med Mediaplanet.

I podden Tre liv med diabetes får tjejerna ett forum där de kan prata om sin diabetes och hur det funkar med allt i vardagen.

– Det känns viktigt för oss att hålla i gång podden eftersom den betyder mycket, både för oss och för lyssnarna. Podden fungerar lite som terapi för oss. Många lyssnare har följt oss under årens lopp och vi har gästats av alltifrån läkare till elitidrottare, säger Felicia.

Annons

Felicia om att vara gravid och ha diabetes

Idag har Axels och Felicias dotter hunnit bli hela 2,5 år gammal. Att vara gravid och ha diabetes är också något som Felicia tidigare har tagit upp i podden.

– När jag blev gravid och sökte information upptäckte jag att det talas otroligt lite om kombinationen graviditet och diabetes. Som gravid diabetiker är det extremt viktigt att ha bra blodsockernivåer för att inte riskera att skada barnet. Jag kollade min blodsockernivå var tionde minut i princip dygnet runt under min graviditet. Vi vill öka kunskapen och få fler att inse att det faktiskt går att bli mamma även med diabetes.

FOTO: TV4, Instagram

Annons