Christina Schollin lämnar landet – avslöjandet om nya huset: “Mäklare på gång”

Christina Schollin

Christina Schollin och Hans Wahlgren har sin villa i Spanien till salu.
Nu är de på jakt efter ett nytt boende.
Christina kan nu avslöja detaljer om deras nästa husköp.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Carina Berg om kvällen med Carolina Gynning: ”Njuta”
0:48

Efter reklamen: Carina Berg om kvällen med Carolina Gynning: ”Njuta”

(0:48)

Slå på ljud

Christina Schollin, 85, och Hans Wahlgren, 85, varvar mellan sitt boende på Lagnö i Stockholm och sitt vackra semesterboende Casa Angel i Spanien. Men när paret njöt av sol och värme innan jul så var olyckan framme och Christina föll i en marmortrappa och fick tre frakturer i foten.

Olyckan har resulterat i att Hans och Christina nu lagt ut sitt kära Casa Angel till försäljning och paret är nu på jakt efter ett nytt boende att kunna njuta av utanför Sveriges gränser. Huset ligger ute för 390 000 euro, vilket motsvarar ungefär 4,4 miljoner kronor.

När Hänt träffar Christina på Viaplays vårpresentation berättar hon vad paret letar efter när jakten på hus har satt igång.

– Vi har vårat hus ute till försäljning och vi letar ett andra boende. Ett enplan! Inga trappor! Jag vill inte ha trappor i mitt liv längre, säger Christina till Hänt och skrattar.

Nu lämnar paret landet – ska leta nytt boende

Sanningen är den att Christina och Hans nu lämnat Sverige för att tillbringa de kommande tre månaderna i Nerja, Spanien. Men eftersom Casa Angel är ute till försäljning så kan de inte bo där.

Christina berättar att de har hyrt ett hus med fantastisk altan med utsikt ner mot stranden.

– Vi hyr från och med när vi kommer ner, vi åker ner imorgon faktiskt. Vi blir borta i tre månader och kommer hem i maj. Jag lämnar gärna kylan och snön, det ska bli jätteskönt, säger Christina och fortsätter:

– Vi har hyrt nu, med utsikt. En stor altan med utsikt över playan. Så det ska bli jätteskönt. Sol och värme kommer att göra mig gott.

Hon avslöjar dessutom att sitt nästa hem i Spanien ska ligga i samma område som Casa Angel då alla deras vänner bor där. Under sin tre månader långa vistelse kommer de passa på att hålla utkik efter ett kommande köp.

– Det ska vara i Nerja, vi har alla våra vänner där. Vi har en mäklare på gång.

Hemma hos Christina Schollin i Nerja, Spanien.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Christinas verkliga känslor inför en eventuell flytt

Men en eventuell flytt är inte enbart en dans på rosor. Casa angel har legat varmt om hjärtat i många år och det är inte så enkelt att bara släppa taget om den vackra villan.

I en tidigare intervju med Expressen berättade hon att de egentligen inte vill flytta – men att det är nödvändigt.

– Egentligen så vill vi ju inte flytta men vi inser att det är bekvämare, men hittar vi ingenting som motsvarar våra krav så bor vi kvar, säger Christina Schollin.

FOTO: Karin Törnblom/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN