Åsa Vesterlund har hittat sin spermadonator: "Det kan inte bli mer perfekt"

Jakten på den perfekta sperman är över för Åsa Vesterlund – kandidaten fanns närmare än vad hon trodde. Sin exmake Darrin Frye.

I säsongsavslutningen av ”Svenska Hollywoodfruar” fick tittarna följa med när Åsa Vesterlund, 39, undersökte kvaliteten på sina ägg inför möjligheten att frysa ned dem inför en kommande framtida graviditet. På grund av den kroniska kvinnosjukdomen endometrios som Åsa lider av, har Åsa svårare att bli gravid. Trots två genomförda operationer och ytterligare en som väntar är chanserna för en befruktning på normal väg fortfarande begränsad.

När Hänt träffar Åsa Vesterlund under hennes Sverigebesök i maj är hon nyskild från maken tillika plastikkirurgen Darrin Frye. Men trots separationen lever mammadrömmen vidare.

– Det vore kul med en liten dotter, men man har ju kommit upp i åldern också. Man är ju inte 20 år längre, säger hon följt av ett skratt.

Åsa-Vesterlund

I dag trivs Åsa Vesterlund som fisken i vattnet med att vara lycklig singel. Just nu finns det bara en man i hennes liv och det är hunden Sigfrid. Och detta trots hans håriga “tår”. Foto: Magdalena Divina Khodr

Bakom Åsas plan fanns dock en simpel lösning på problemet.

– Jag är på jakt efter en spermadonator, sa hon då.

Dock duger inte vilken donator som helst för kräsna Hollywoodfrun. Kraven för att få äran att befrukta Åsa Vesterlunds ägg är tämligen höga.

– Min värsta skräck är spinkiga fingrar. Tänk om han har spinkiga fingrar. Då går absolut inte. Hur vet jag om donatorn har spinkiga fingrar?

När Hänt träffar Åsa tre månader senare i Florida meddelar hon att jakten nu upphört.

– Det kändes jobbigt att leta efter en spermadonator. Man vet ju aldrig vad man får. Köpa grisen i säcken är inte riktigt min grej, säger hon.

Åsa Vesterlund jämför saken med känslan av att handla på rea.

– Kan vara ett fynd, men oftast inte!

Foto: IBL

Åsa Vesterlund har tänkt om när det kommer till en främmande spermadonator. Ex-maken Darrin Frye är den bästa kandidaten. Foto: IBL

Därför känns en främmande donator inte aktuellt för Hollywoodfrun.

– Darrin är ju egentligen den bästa kandidaten. Man vet vad man får. Jag behöver inte oroa mig för varken spinkiga fingrar eller äckligt hår på tårna. Om det blir av lär ni få reda på det inom en snar framtid.

Ex-makarna som skilde sig i år på alla hjärtans dag, separerade som bästa vänner. De lever dock fortfarande tillsammans och har, förutom företag , även boende ihop i både Hollywood och Florida. Att Darrin blir en perfekt pappa tvivlar Åsa Vesterlund inte en sekund på.

– Hans hjärna och mitt utseende. Det kan inte bli mer perfekt än så, säger hon skämtsamt.

Andra läser också:

Åsa Vesterlund om nya Gunilla-dildon: ”Kommer inte bli någon storsäljare med det namnet”

Olikheterna blev för mycket – nu går Bingo Rimér och Katrin Zytomierska skilda vägar

11 bilder som visar exakt hur tragiskt det är att alltid vara tredje hjulet

SENASTE NYTT!