Åsa Vesterlund akutopererad: "Mitt ena bröst var fem gånger så stort"

I somras råkade Hollywoodfrun Åsa Vesterlund ut för en otäck olycka. Nu berättar hon om de svåra smärtorna när en artär sprack i ena bröstet.

I förra avsnittet av Svenska Hollywoodfruar på TV3 kunde vi se Åsa Vesterlund, 40, byta ut sina bröstinplantat på en klinik i Göteborg. Men det som däremot inte visades var det som hände tre veckor senare. Åsa satt och åt frukost i hemmet i Los Angeles, Kalifornien, när hon kände att något inte stämde.

– Jag gick och kollade i spegeln och då var ena bröstet fem gånger så stort som det andra. Det svällde för varje sekund. Så jag fick panik och det gjorde jätteont. Och jag har ändå ganska hög smärttröskel, jag har ju lidit av endometrios (kraftig mensvärk, reds anm) hela livet. Jag sprang in i köket och hämtade frysta ärter, slängde det på bröstet och körde själv till akuten, säger Åsa till Aftonbladet, men menar att bröstoperationen tre veckor tidigare inte hade något att göra med smärtorna.

Åsa Westerlund. Foto: Thomas Engström/TV3.

Åsa är i dag återställd efter den traumatiska olyckan i somras. Foto: TV3

– Operationen gick ju jättebra. På akuten gjorde de en skiktröntgen och då visade det sig att en artär hade spruckit. Så det bara sprutade ut blod i bröstet. Jag frågade hur det kunde hända och de sa att det inte hade något att göra med operationen och att sådant kan hända när som helst. Det var olyckligt att det hände just där i bröstet eftersom jag var nyopererad.

Skärmavbild 2015-10-27 kl. 09.28.33

Tummen upp för lyckad operation. Via: Åsa Vesterlunds Instagram

Efter bara 50 minuters väntan på akuten kunde Åsa rullas in för operation.

– Jag log på operationsbordet och fick morfin. Bröstet var så stort och blodet började till och med buckla runt på ryggen för att det inte hade någonstans att ta vägen. En liter blod hade jag i bröstet. Doktorn sa att det bara sprutade ut blod när han grep in och att han inte hade sett något liknande på 18 år.

Som tur var gick allting bra även om Åsa inte är nöjd med utseendet på ärren. Nu ska hon fixa till dem hos sin plastikkirurg i Göteborg.

– När jag ändå är där kan han fixa lite annat också. Kanske lite mer omfattande grejer. När man ändå ligger sövd!

Andra läser också: 

Åsa Vesterlund har hittat sin spermadonator: ”Det kan inte bli mer perfekt”

Åsa Vesterlund om skönhetsknepet hon inte kan leva utan — och det är inte Botox

Åsa Vesterlund om nya Gunilla-dildon: ”Kommer inte bli någon storsäljare med det namnet”

SENASTE NYTT!