LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Åsa Ingrossos nya ord om barnen Lina och Anton Björlings diagnoser

15 maj, 2021 
ÅSA INGROSSO
I ett öppenhjärtigt inlägg på Instagram berättar Åsa Ingrosso om sin egen ADHD-diagnos, och passar även på att komma med tips till föräldrar som har barn med diagnoser.
Nu hyllas hon för uppmaningen.
”Jag kände exakt samma när jag sen blev mamma till två älskade bokstavsbarn”, skriver Åsa.
Annons
8 svenska kändisbarn som är kopior av sina föräldrarBrand logo
8 svenska kändisbarn som är kopior av sina föräldrar

Stjärnparet Åsa Ingrosso och Emilio Ingrosso har varit gifta i snart sex år och gör det mesta tillsammans. Förutom att vara äkta makar och livskamrater är de också kollegor och tillsammans driver de restaurangen La Perla.

La Perla finns numera både i Stockholm och i Spanien, dessutom planerar makarna på en till öppning av restaurang i Stockholm city.

Emilio Ingrosso om bråken i relationen

Nyligen gästade Emilio podden Fundamentalt som drivs av Anna Hegestrand och Jacob Liebermann. Under avsnittet beskrev Emilio hur han och frun Åsa klarar av att både vara kollegor och att bo ihop.

Enligt Emilio så har de en tendens att ryka ihop men att de kompletterar varandra minst lika bra.

– Jag kan säga så här, vårt vinnande koncept är att jag är en expert på att starta, jag kan starta tusen olika koncept i veckan. Och hon är expert på att avsluta dem, för jag är katastrof på att avsluta. Det är perfekt. Det hade varit värre om båda ville starta och båda ville avsluta, berättade han i podden.

Annons

Åsa Ingrosso om barnen Lina och Antons diagnoser

Emilio och Åsa har inga gemensamma barn. Sedan tidigare har Åsa barnen Anton Björling och Lina Björling. Emilio har sedan tidigare tillsammans med Pernilla Wahlgren, Oliver Ingrosso, Bianca Ingrosso och Benjamin Ingrosso.

Åsa hyllar ofta sina barn på sociala medier och är öppen om livets alla delar. Nu väljer hon att tala ut om sin egen ADHD, men även barnens diagnoser och hyllas därefter av följarna.

Till bilden skriver Åsa: ”Jag har hållit på med ngn form av träning i hela mitt liv. I yngre ålder basket i många år och då även SAMTIDIGT, både fotboll och handboll. Jag ÄLSKADE gympan i skolan och hade tom som tillval i 9-an, något som då hette ”Idrott & hälsa”. Jag kan ju nu som vuxen och lite mer kunnig inom neuropsykiska diagnoser se att jag var tvungen att liksom göra mig av med min ADHD.”

Annons

Samtidigt konstaterar Åsa att hon känner igen sig i oron som förälder med att få två ”bokstavsbarn”, som hon själv beskriver det.

”Jag får så många frågor om ADHD och om era barn. Oron ni mammor & pappor bär på. Så många obesvarade frågor som maler i skallen. Jag VET! Jag kände exakt samma när jag sen blev mamma till två älskade bokstavsbarn.”

Ny hyllas Åsa Ingrosso av följarna, bland annat av en som tacksamt skriver: ”Håller helt med! Tack för att du delar med dig!”

FOTO: Anna-Karin Nilsson/Expressen/TT / Instagram

Annons