Lasseman akut till sjukhus med ambulans: ”Två ryggkotor ihoptryckta”

Lasseman
Exklusivt

Arvingarnas Lasseman har färdats akut till sjukhus med ambulans.
Nu berättar dansbands-artisten om den dramatiska olyckan.
– Det var väl ett fall på en och en halv meter eller något, säger Lasseman till Hänt.
Antingen eller med Arvingarna
0:29

Efter reklamen: Antingen eller med Arvingarna

(0:29)

Slå på ljud

Arvingarna är ett av Sveriges mest populära dansband och på senaste har vi dessutom fått se gruppen i andra format än vanliga uppträdanden på scenen. I början på sommaren hade programmet Arvingarnas sommar – fest på Lassemans altan premiär och just nu repar de för fullt inför att krogshowen I love Arvingarna ska dra igång.

Arvingarna består av Casper Janebrink, 52, Lars "Lasseman" Larsson, 50, Kim Carlsson, 50, och Tommy Carlsson, 54.

Lasseman akut till sjukhus efter olycka: ”Två ryggkotor ihoptryckta”

När Hänt når Lasseman är hela gänget samlat på Kajsjuk 8 i Göteborg där showen ska gå av stapeln. Dessvärre har dansbandet stött på patrull då Lasseman är skadad. För Hänt berättar han nu om den allvarliga olyckan som drabbade honom härom dagen.

– Jag trillade ner från en brygga och landade lite olyckligt på ryggen. Så jag har fått två ryggkotor ihoptryckta. Så denna veckan, det är en repetitionsvecka också så det har varit lite svårt att vara med. Men jag är med idag och har lite smärtstillande och så, säger Lasseman och fortsätter:

– Det var mörkt och jag missade helt enkelt ett steg, så det var väl ett fall på en och en halv meter eller något. Det var lite stenar och så som låg där så det träffade lite olyckligt på ryggkotorna.

Hur var smärtorna innan du fick smärtstillande?

– Det var inte alls roligt kan jag säga.

David Lindgrens utseendeförändring: "Trivs"

Se klippet här!

Färdades akut till sjukhus med ambulans

Några dagar senare är nu Lasseman på plats inför repetitionerna men återställd är han inte.

– Jag går på kryckor och så har jag smärtstillande, sen ska jag tillbaka på måndag och kolla över att allting ser okej ut. Men det kommer bli så att första tiden här får jag vara avhållsam på scenen och ta det försiktigt.

– Jag är inte sittande eller bakom pianot kommer jag sitta men jag ska försöka så gott det går. Men inga danssteg till en början iallafall. Det var dålig timing för det här.

Trots den smäll Lasseman fick är han tacksam över att det inte gick värre än det gjorde.

– Jag åkte ambulans in. Det var första gången så jag får väl hylla ambulanspersonalen de gjorde det så himla bra. Jag var glad när jag hade trillat att jag kände att jag fortfarande känner armar och ben. Att jag kände allting, säger han.

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN