LÄS MER:Pernilla WahlgrenRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarnaExklusivt på Hänt
Festis marknadsföring banner

Gift vid första ögonkastet-Arvid och Ida får avslag – namnet stoppas

10 aug, 2023 
Amanda Rönnell
Ida Lindh och Arvid Stark
Ida Lindh och Arvid Stark
Gift vid första ögonkastet-paret ville döpa sin dotter till ”Spektakel” i mellannamn.
Men nu har de fått avslag från Skatteverket.
Det har en negativ innebörd”, skriver Skatteverket i sitt avslag.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Så dolde de graviditeten – Arvid och Ida från Gift vid första ögonkastetBrand logo
Så dolde de graviditeten – Arvid och Ida från Gift vid första ögonkastet

Arvid Stark, 34, och Ida Lindh, 35, föll snabbt för varandra i Gift vid första ögonkastet, och att de skulle säga ja till att förbli gifta efter programmet var i stort sett klappat och klart både för dem själva och för tittarna.

Mycket riktigt valde de att fortsätta var gifta efter att inspelningarna var över, och sedan dess har kärleken bara fortsatt att blomstra. Kort efter att kameran slutade rulla bestämde sig paret för att försöka bli med barn, och det dröjde inte länge innan Ida blev gravid. I juni föddes deras första barn – en liten flicka som fick namnet Rakel.

Gift vid första ögonkastet-Arvid och Idas familjelycka med dottern

Men graviditeten har inte varit någon dans på rosor. SVT ville nämligen inte att paret skulle avslöja att de väntade barn innan programmet sänts färdigt.
Arvid har tidigare berättat för Hänt om hur de egentligen kunde hålla graviditeten hemlig.

Annons

– Det har inte varit helt lätt. Vi blev hjälpta av vintern, majoriteten av graviditeten var ju under vintern när Ida kunde pälsa på sig med stora kläder. Men senast förra veckan kom det fram någon och frågade: ”Är det sant att Ida är gravid?” Och jag svarade: ”Det vore nåt, va”. Men då började personen scrolla fram bilder på mig och Ida när vi var ute och tog en promenad. Så det har smygfotats och så, det är klart att det har läckt ut lite grann, förklarade Arvid för Hänt drygt en vecka efter dotterns födsel, berättade Arvid för Hänt.

Efter att hemligheten äntligen var ur vägen var Arvid och Ida glada av att kunna dela med sig av sin familjelycka till världen.

– Det känns helt fantastiskt, att få vara i den här bubblan som vi är nu men också att alla som följer oss har skickat massa kärlek nu när vi har kunnat dela med oss, sa Arvid.

Arvid Stark och Ida Lindh får inte döpa sitt barn till "Spektakel”

Föräldrarna ville att dotterns namn skulle spegla hennes personlighet och önskade att hennes fulla namn skulle vara ”Rakel Spektakel Mirakel”. Men nu har skatteverket givit paret avslag på mellannamnet Spektakel.

Spektakel betyder oreda eller kaos. Det har en negativ innebörd som skulle kunna medföra obehag för bäraren", skriver Skatteverket i sitt avslag enligt Mitti.

Annons

– När vi väl blev gravida tänkte Ida att om man kombinerar oss två blir det ett riktigt busfrö, som en Astrid Lindgren-karaktär, menat i ordets positiva bemärkelse. Blir det så ska hon i så fall heta Rakel Spektakel tänkte vi, säger Arvid till Mitt.

Även om de fick avslag på mellannamnet Spektakel kommer dottern fortfarande att heta Mirakel.

”För oss kommer hon alltid vara vårat lilla busfrö och virvelvind. Vi förstår såklart Skatteverket syn på ordet när dom syftar på oreda och kaos. Men för oss är det tvärt om, något extraordinärt och positivt. En härligt uppfriskande energi som vi tror världen behöver mer av - där man dessutom inte tar sig själv på fullt så stort allvar. Och ett litet mirakel, ja det kommer hon alltid vara för oss”, skriver Arvid Stark i ett sms till Hänt.

FOTO: TV4

Annons