ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Aron Anderson om sorgen efter vännens död: ”Det var otroligt tufft”

23 jul, 2023 
Moa Risberg
Amanda Rönnell
Äventyraren Aron Anderson gästade nyligen Nyhetsmorgon i TV4.
I programmet berättade han om sorgen efter vännens bortgång och hur han hanterade smärtan.
Något som följarna har hyllat honom för.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Aron och Jasmine om resan till USA tillsammans efter Let's danceBrand logo
Aron och Jasmine om resan till USA tillsammans efter Let's dance

Aron Anderson, 35, är äventyraren som inte ser några hinder. Han är den första som bestigit Sveriges högsta berg Kebnekaise i rullstol, cyklat till Paris mer armcykler, gjort ett Ironman och varit med och tävlat i programmet Let's Dance.

2022 deltog Aron i succéprogrammet tillsammans med danspartnern Jasmine Takács, som den första någonsin som medverkade i programmet i rullstol.

Öppnar upp om den svåra tiden

Nyligen medverkade Aron i Nyhetsmorgon där han berättade om sitt liv efter att han överlevt den svåra cancern han drabbades av som barn.

I intervjun berättade han även om den hemska händelsen som inträffade efter Aron blivit fri från sjukdomen som har format honom till att bli den han är idag.

– När jag var 13 så blev min kompis Erik överkörd av ett fyllo. Och det var också en otrolig chock. Jag hade precis tagit mig igenom cancer och överlevt, precis tagit mig tillbaka till livet, så kom den käftsmällen. Det var otroligt tufft, berättar Aron i Nyhetsmorgon.

Annons

Formats utav händelsen

Efter att hans vän gick bort fick Aron anpassa sig och lära sig att leva med saknaden av vännen, något som har format honom till den han är idag.

– Jag tror att jag har varit duktig på att hitta strategier för mig själv, för hur man tar sig igenom det här, hur klarar man det. – hur överlever man på ett så bra sätt det går, eller vad man ska säga. Det är mycket sådant jag jobbar med idag också när jag pratar om mindeset och coachar. Hur tittar man på saker. Hur vrider och vänder man på saker.

Aron berättar delar med sig av sin taktik, ”Själv lur” som hjälpte honom igenom.

– Då sa jag till mig själv: ”en dag kommer jag att få träffa Erik igen. Och jag hade ju ingen aning om det stämmer, jag bara lurade mig själv att det skulle hända. Och det har jag upptäckt att jag gör ganska ofta genom livet, lite ”självlur”, i situationer för att göra livet enklare. Det är mycket sånt som jag har jobbat med utan att jag har vetat att jag gjorde det. Sedan har jag tagit med mig det och jobbar mycket i föreläsningar och så, som en strategi vi kan använda för att göra livet lite enklare.

Efter Arons medverkan i programmet där han delade med sig av den tuffa historien har han fått starka reaktioner, framför allt från sina följare på sociala medier.

När Hänt kontaktar Aron för att fråga hur det känns att dela med sig av en sån här sak i TV och vilken respons han har fått efter medverkan skriver han.

”Har fått väldigt fina reaktioner på sociala medier, Bland annat om positivt självlur"

FOTO: TV4

Annons