LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Arn-skådisen trebarnspappa vid 49 – berättar om lyckan: ”Helt annan närvaro”

16 feb, 2024 
Hedvig Tärnholm
Joakim Nätterqvist
Arn-skådisen Joakim Nätterqvist blev pappa igen 20 år efter att första barnet fötts.
Med tidigare år av självcentrering berättar han om hur föräldraskapet idag präglas av tålamod och närvaro:
”Det är väldigt stor skillnad”
Annons
Tar över efter Peter Haber – Filip Berg om att axla folkkära rollenBrand logo
Tar över efter Peter Haber – Filip Berg om att axla folkkära rollen

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Efter att ha erövrat hjärtan som Arn, tempelriddaren tar skådespelaren Joakim Nätterqvist, 49, sig an en ny utmaning när Arn blir havskung. Joakim ska medverka i den nya musikalen Den lilla sjöjungfrun och med föreställningen kommer han att turnera runt om i Sverige och Norge.

Förutom den blomstrande karriären har det även hänt stora saker för Joakim på det privata planet. De senaste åren har nämligen inte bara inneburit jobb, utan även pappaledighet. Joakim berättar för Mama om hur det är att vara småbarnsförälder när man närmar sig 50.

Joakim Nätterqvist: ”Som 26-åring var jag väldigt självupptagen”

Joakim Nätterqvist var 26 när han fick sitt första barn Zeth, och nästan 20 år senare fick han glädjen att uppleva småbarnslivet igen. Nu har skådespelaren även sonen Beppe och dottern Stella.

– Jag har en helt annan närvaro nu. Som 26-åring var jag väldigt självupptagen. Det kanske jag är ibland nu också, men det är väldigt stor skillnad..., berättar Joakim för Mama.

Annons

Många önskar nog att man kunde backa tillbaka bandet och rätta till misstag man gjort som förälder, ingen är perfekt och vi alla har gjort saker vi ångrar. För Joakim innebar tillökningen i familjen att han fått chansen att göra en del saker annorlunda denna gång.

– Den stora skillnaden är att man kan sitta ner och titta och bara vara. Jag har mer tålamod, närvaro och ett lugn. I mig är det en väldigt stor skillnad, säger Joakim.

”Om man jämför med barnen så är det ju ”fuck it”

Joakim Nätterqvist har omvärderat sitt liv i takt med att familjen blivit större. Han delar med sig av sina insikter om närvaron och tålamodet som kommer med faderskapet, och enligt Joakim finns det inga negativa sidor med att bli pappa igen på äldre dar.

– Nej, inga alls, det är bara en ynnest. När man ligger för döden kommer det knappast sakerna man har man minns, utan det kommer vara barn och familj. Allt det andra är verkligen förgängligt. Visst, det är jätteroligt med prylar och grejer och kläder men om man jämför med barnen så är det ju ”fuck it”, säger han till Mama.

FOTO: TT

Annons