LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Armand Duplantis måste gå ner i vikt – nya dieten: ”Tuffare och tuffare”

23 apr, 2024 
Armand Duplantis tränar hårt inför sina tävlingar. Nu berättar han även om sin nya diet, som hjälpt honom gå ner i vikt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här minglar prins Carl Philip med kändiseliten på Idrottsgalan 2024Brand logo
Här minglar prins Carl Philip med kändiseliten på Idrottsgalan 2024

Den svensk-amerikanska stavhopparen Armand Duplantis fortsätter att förbrylla idrottsvärlden med sin talang. Nyligen tog han VM-guld och nu siktar talangen på att ta ett nytt världsrekord.

Men vägen dit är inte alltid helt lätt. I en ny intervju med Expressen print berättar Armand om hans nya diet.

Armand Duplantis om nya dieten inför tävlingarna

Stavhopparen berättar att han under träningsuppehållet varit extra noggrann med sin diet, något som även gjort att han gått ner ett par kilon.

– Det är det jag sysslat med de senaste fyra veckorna och på träningen i Louisiana märkte jag att jag fick en annan reaktion från stavarna under hoppen.

Trots att Armand inte åt onyttigt innan så menar han att han tidigare inte räknade på sin mat.

Annons

– Men som en utövare i en sport där det blir tuffare och tuffare att hoppa ytterligare en centimeter är det här något jag helt enkelt måste göra, även om det inte nödvändigtvis är min favoritgrej i världen.

Armand Duplantis om svårigheterna med dieten: ”Vafan”

Armand får frågan om den nya dieten varit svår för honom.

– Alltså, två kilon är egentligen inte så mycket… Men jag är inte enorm direkt, så lite svårt har det varit, säger han och fortsätter:

– Helt ärligt, jag gillar att tävla och jag gillar att hoppa högt. Så att tänka mer noggrant på vad jag äter är värt det för mig. Sen kan jag faktiskt uppskatta utmaningen som är att hålla sig i så bra tävlingsform som möjligt.

Men trots att stavhopparen har en strikt disciplin betyder det inte att det är helt utan svårigheter.

– Jag tänker på skräpmat ganska mycket, om jag ska vara ärlig, skrattar Armand och fortsätter:

– Det verkar som att varje gång man går på en strikt diet så ändras algoritmerna på ens telefon. Allt jag ser på Instagram är matlagning, några killar som äter riktigt ostiga pizzor. Man tänker ”vafan”, det är verkligen det enda som dyker upp.

FOTO: TT

Annons