ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Desiré Inglander visar upp stora lyckan efter Armand Duplantis succé

05 jun, 2023 
Daniel Sörensen
Desiré Inglander visar upp stora lyckan efter Armand Duplantis succé.
Utomhussäsongen har precis börjat för Armand Duplantis.
Efter helgens tävling, då stavhopparen slog världsårsbästa, visade flickvännen Desiré Inglander upp lyckan på Instagram.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Så stöttar Desiré Inglander Armand DuplantisBrand logo
Så stöttar Desiré Inglander Armand Duplantis

Stavhopparen Armand Duplantis, 23, hade just förlorat platsen som ”tillfällig världsetta” till amerikanen KC Lightfoot, som under helgens tävling i Nashville hoppat 15 centimeter högre än Duplantis världsårsbästa.

Då klev svensken ut på tävlingsbanan i nederländska Hengelo och visade var skåpet skulle stå. KC Lightfoot hoppade 6,07, vilket är amerikanskt rekord, och det innebar att han faktiskt är den tredje bästa hopparen genom tiderna utomhus.

Duplantis: ”Kan inte hålla på att jaga en världsetta”

Men Duplantis vann söndagens tävling på 6,11 – alltså är han återigen världens bästa stavhoppare eftersom ingen annan hoppat lika högt i år. Höjden är även en centimeter över hans eget tävlingsrekord från 2021.

– Jag är nöjd med 6,11. Det var väl ungefär vad jag kunde göra den här dagen, säger han till Aftonbladet och förtydligar samtidigt att han inte skulle nöja sig med att bara hoppa en centimeter högre än konkurrenten:

Armand Duplantis tillsammans med kärleken Desiré Inglander.
Armand Duplantis tillsammans med kärleken Desiré Inglander.

– Det var aldrig aktuellt. Jag kan inte hålla på att jaga en världsetta. Det kommer ändå förr eller senare. Jag siktade på mitt eget tävlingsrekord i stället.

Annons

Samtidigt välkomnar han flera slagkraftiga rivaler inför den nya utomhussäsongen. KC Lightfoot, som bara är en dag yngre än Duplantis, är kanske den allra farligaste.

– Det är kul. Jag visste att han är i bra form och han är den störste talangen och har den bästa tekniken. Han kan hoppa högst. Eller näst högst, säger han till Aftonbladet.

Flickvännen Desiré Inglanders hyllning till partnern

En som verkligen gladdes åt 23-åringens framgång var flickvännen Desiré Inglander, 22, som följde tävlingen via en tv-skärm. Hon visade stolt upp detta ögonblick på Instagram.

I en story filmar hon segerhoppet då Duplantis glider över ribban på 6,11. Hon kommenterar triumfen med en rörd emoji och två hjärtan.

Desirés Instagram story om Armand Duplantis segerhopp i Nederländerna.
Desirés Instagram story om Armand Duplantis segerhopp i Nederländerna.
Här glider svensken över ribban och konstaterar att han just hoppat högst av alla i världen i år.
Här glider svensken över ribban och konstaterar att han just hoppat högst av alla i världen i år.

Stjärnparet har tidigare i år tillbringat väldigt mycket tid i USA. Duplantis och Inglander har varit i friidrottarens hemland i hela två månader. Bland annat har de publicerat många hyllade bilder från Los Angeles.

FOTO: Fredrik Sandberg/TT, Karin Törnblom/TT, Instagram

Annons