LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Jankell om småbarnsåren: ”Skyddade honom när missbruket eskalerade”

24 okt, 2023 
AvLotta Karinsdotter
Annika Jankell och Thorsten Flincks relation präglades mycket av Flincks missbruksproblematik.
– När hans missbruk eskalerade så var jag ju den första att skydda honom och fasaden utåt. Och jag ville inte att någon skulle märka.., säger hon.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Thorsten Flincks relation till Annika Jankell och döttrarnaBrand logo
Thorsten Flincks relation till Annika Jankell och döttrarna

Varannan lördag sedan augusti förra året hör vi Annika Jankell, 61, i Melodikrysset i P4. Uppdraget delas med Anna Charlotta Gunnarson, 54, sedan Anders Eldeman, 62, lämnade efter 26 år på programledartronen.

Jankell driver också mediabyrån Wakai med tv-producenten Ulrica Örn, en byrå som specialiserar sig på målgruppen kvinnor över 45 år.

Samtidigt njuter hon av att ha blivit mormor! Hösten 2019 fick äldsta dottern Felicé Jankell, 31, och hennes make, H&M-miljardären Nils Tham, 38, sitt första barn: sonen Winston.

– Att ha ett barnbarn är så mycket större än jag någonsin hade vågat drömma om. Det är som att det regnar stjärnor från himlen. Jag älskar honom så mycket, så jag kan inte ens hitta orden för att beskriva den kärleken, berättar Jankell för Allas.

Annons

Jankell om Flinck: ”Frågade om jag ville ha ett barn med honom liksom dejt nummer två”

Sedan femton år lever Annika Jankell med kärleken Ronnie Astrom, 47, som hon träffade på en efterfest under Melodifestivalens turné 2008. På 80-talet var hon och Robert Wells, 61, ett av de hetaste unga kändisparen.

På 90-talet fick hon döttrarna Felicé och Happy med skådespelaren Thorsten Flinck, 62. Deras döttrar har båda gått i sin pappas fotspår och blivit skådespelare.

Jankell har varit öppen om de svåra åren med Thorsten Flinck, som haft en komplicerad missbruksproblematik. I Hedman & Hedén - en beroendepodd berättar Jankell om mörkret som drabbade förhållandet när Thorstens drogmissbruk eskalerade.

Allt började med en stor och himlastormande förälskelse. Annika Jankell berättar att hon blev ”tokkär”.

– Han frågade om jag ville ha ett barn med honom liksom dejt nummer två. Det stormade och regnade stjärnor från himmelen och efter några månader var jag gravid vilket var fantastiskt såklart, berättar hon i podden.

Annikas döttrar Happy Jankell och Felicé Jankell

”När hans missbruk eskalerade så var jag ju den första att skydda honom och fasaden utåt”

När första dottern föddes 1992 gick det upp för Jankell att hennes stora kärlek hade svåra missbruksproblem. Till en början blundade hon för det. Under den här tiden hyllades den stilige och charmige Thorsten Flinck som den store konstnären, och som Bergmans arvtagare.

Annons

– När hans missbruk eskalerade så var jag ju den första att skydda honom och fasaden utåt. Och jag ville inte att någon skulle märka.., säger hon.

Thorsten Flinck och Annika Jankell med deras barn Happy Jankell och Felice Jankell.

Jankell konfronterade Thorsten vid flera tillfällen. Det gick så långt att hon hotade med att ta ifrån honom barnen, men varje gång lovade han ”att det här det var sista gången”.

Men så blev det aldrig.

Det blev istället alltmer tydligt att han var fast i ett svårt drogmissbruk. Under 1996 hade passionen slocknat från Jankells sida och separationen var ett faktum.

– Det går inte att vara tillsammans med en missbrukare, kärleken dog. Jag gick från att ha en relation med en man till att bli medberoende, har hon sagt till Extra.

I SR-programmet Katarina Hahr möter berättade Jankell år 2019 att hon fått frågor som ”Hur kunde du skaffa barn med Thorsten Flinck?”, vilket satt sina spår i henne.

– Vi talar om en människa som var helt fantastisk. Som råkade gå vilse i ett tablettmissbruk som eskalerade, säger Jankell om döttrarnas pappa.

FOTO: TV4 / TT

Annons