LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Annika Jankell om pappans hastiga död: "Höll hans hand"

08 jul, 2017 
AvOla Brising
Annika Jankells pappa dog bara 9 månader efter cancerbeskedet. Men dottern kunde inte acceptera avskedet.
Annons

För 22 år sedan förlorade Annika Jankell, 55, sin pappa i cancer. Journalisten och programledaren berättar i “Cancerpodden” att han drabbades av Waldenströms sjukdom. Trots cellgiftsbehandling och blodtransfusioner gick livet inte att rädda.

– Det gick väldigt fort. Det här var en cancerform man skulle kunna leva ganska länge med. Men det gick kanske 9 månader från beskedet till att han inte fanns. Jag levde så på hoppet och jag minns en av de sista gångerna vi pratade med varandra. Trots att han låg på intensiven då så kunde inte jag acceptera, minns hon.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Fadern låg i sjuksängen, intuberad med slangar in och ut ur kroppen, samtidigt som han gav Annika livsråd:

– Jag satt på sängkanten och höll i hans hand. Och det var mycket praktiska råd för han var pragmatiker. Han pratade om alltifrån försäkringar till taket på landet. Och jag satt bara och sa “Men pappa det där kommer du fixa sen”. Jag kunde inte ta det där avskedet. För när jag tänker tillbaka var det ju det han gjorde.

Felice och Happy var 3 respektive 1 år gamla då deras morfar dog.

Han pratade även med henne om sina älskade barnbarn Felice, 25, och Happy, 23, på dödsbädden, döttrarna som Annika fått med den berömde skådespelaren, men frånvarande pappan Thorsten Flinck, 56:

Annons

– Mina tjejer var ju små och han älskade dem över allt på jorden. Han blev ju lite som en ställföreträdande pappa åt dem. Han pratade väldigt mycket om dem, om framtiden och saker jag skulle tänka på. Han sa väldigt fina saker.

Annika tänker fortfarande på sin far. Han är med henne i tankarna varje dag. Och trots saknaden känner hon att hon kan prata om honom i dag.

– Han försvann en gång men han kan aldrig mer försvinna. Och det är en tröst i sig. Ingen kan ta ifrån oss våra minnen och våra erfarenheter. Jag kan tycka att det är lite trösterikt att känna så, säger hon i Cancerpodden.

Foto: IBL

Annons