LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Happy Jankell om mötet med pappa Thorsten: "Så sorgligt"

24 jun, 2017 
AvLinda-Marie Nilsson
Thorsten Flinck och Annika Jankell separerade när dottern Happy bara var tre år gammal. Nu berättar skådespelerskan om den komplicerade relationen till sin pappa. – Jag tyckte det var så himla sorgligt, säger hon i podden "Tankar med".
Annons

I början av nittiotalet föll programledaren Annika Jankell, 55, handlöst för skådespelaren  Thorsten Flinck, 55. Paret skaffade två barn, Felice, 24, och Happy, 23,och separerade sedan 1996 efter att Thorstens drogmissbruk eskalerat.

Nu berättar dottern Happy om den komplicerade relationen till sin pappa. I podcasten “Tankar med” minns hon en dag efter separationen, det är den den 17 april 1999, när Thorsten kom hem till dem och mamma Annika stängde dörren för honom.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Jag minns det här så klart. Jag var fem, sex år gammal och det är pappas födelsedag. Han står utanför fönstret, busvisslar och ropar “Annika!”. Jag springer och kollar vid fönstret, jag ser att det är pappa. Han har satt på sig fina kläder, matchande jeansjacka och jeansbyxor, och står och håller i en ros. Jag ser att han har gjort sig fin och jag blir väldigt rörd av det, för det är hans födelsedag, säger Happy i podcasten och fortsätter:

Annons

– Mamma och pappa bråkade mycket då, så mamma säger “ducka Happy, vi är inte hemma, pappa får inte komma oinbjuden, han kan inte alltid räkna med att få komma in”.

Happy Jankell poängterar att hennes mamma är väldigt öppen och att hennes pappa har varit ganska slirig, och menar att hon därför förstår varför Annika gjorde som hon gjorde. Samtidigt gjorde situationen den då femåriga Happy väldigt ledsen.

– Den där bilden kommer jag alltid att komma ihåg. Jag tyckte det var så himla sorgligt att se honom där på sin födelsedag, finklädd med en blomma. Då tänkte jag det, att jag var ledsen, säger hon i podden.

I dag har Happy följt i pappa Thorstens fotspår och blivit skådespelare. Samtidigt har far och dotter ingen kontakt.

– Vi har ingen kontakt idag. Men han har ändå varit en bra pappa, för jag har alltid känt att han tänker på mig och älskar mig. Och han har försökt visa det. Det har kanske inte gått så bra alla gånger av olika anledningar, säger hon i podcasten och fortsätter:

– Men det bästa med pappa är att han i grund och botten är en väldigt god och kärleksfull människa.

Foto: IBL

Annons