LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Anne Lundberg vill sälja lyxvillan – oväntade anledningen bakom: ”Själviskt”

15 maj, 2024 
Loke Westberg
Den folkkära programledaren Anne Lundberg har bott i sitt hus sedan 1998, men nu finns planer på att flytta.
– För stort hus att bo själv i, säger hon.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Antikrundan – 8 saker du inte visste om programmetBrand logo
Antikrundan – 8 saker du inte visste om programmet

Anne Lundberg, 58, började jobba på SVT i slutet av 1980-talet och har sedan dess blivit en institution på public service-kanalen.

Hon har axlat ett antal programledaruppdrag, bland annat Landgång, Himlen kan vänta och sist men inte minst långköraren Antikrundan. Sedan 2017 har hon också programlett Husdrömmar tillsammans med stjärnarkitekten Gert Wingårdh, 73.

För hennes insatser har hon vunnit det åtråvärda priset Kristallen för Bästa kvinnliga programledare tre gånger åren 2008, 2010 och 2011.

Anne Lundberg har blivit symbolen för hållbarhet

Med tanke på att hon programlett Antikrundan, men även Maträddarna, så är det nog många som associerar Anne Lundberg med hållbarhet. Och det är något som även avspeglar sig i hennes och maken Stefans lyxhus på den skånska landsbygden.

– Stefan är väldigt händig och jobbar i byggbranschen, även om han bara sitter på kontoret på jobbet. Han gillar att renovera, men sedan tror jag att det är jag som har frälst honom lite med det cirkulära. Det är en prisfråga också – nytt byggmaterial tär inte bara på våra resurser, det är också ganska dyrt, inte minst sedan pandemin. Oftast hittar du saker i bättre kvalitet, till ett mycket lägre pris, som då inte behöver slängas och brännas upp. Det är en win-win-win, säger programledaren till Femina.

Annons

Vill flytta från lyxvillan i Skåne

Hon har bott i huset ända sedan 1998, fram till 2018 med sin ex-make och tillika pappan till barnen. När paret separerade blev Anne kvar i huset med barnen. Nu har de båda sönerna flyttat ut, och även om hon fått sällskap av sin nya partner Stefan så kan det bli ensamt.

Han pendlar nämligen mellan Skåne och Stockholm, vilket gör att Anne får mycket ensamtid i huset. Det har fått henne att överväga en framtida flytt.

– Det är ett för stort hus att bo i själv. Jag tycker att det ska bo en stor barnfamilj i mitt hus som är så stort och har så många rum, det känns själviskt att bo där alldeles själv, säger hon till tidningen.

Om flytten blir av återstår att se, frågan är om det då blir en lägenhet för Husdrömmar-programledaren.

FOTO: Tommy Holl, TT

Annons