LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Gert Wingård i sorg efter tragedin – olyckan stoppade allt

14 feb, 2024 
Linn Seipel
gert wingård anne lundberg husdrömmar
Gert Wingård är stjärnarkitekten vi känner igen från Husdrömmar.
Nu talar han ut som den fruktansvärda händelsen – som fullkomligt raserat allt han arbetat med de senaste tio åren.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Fem blixtsnabba med statsminister Ulf KristerssonBrand logo
Fem blixtsnabba med statsminister Ulf Kristersson

SVT:s succéprogram Husdrömmar, med stjärnarkitekten Gert Wingårdh och programledaren Anne Lundberg i spetsen är tillbaka. I programmet följer de familjer genom både nya husbyggen och renoveringar av äldre hus.

Men just nu har Gert garanterat annat att tänka på. Han är nämligen ansvarig arkitekt bakom Oceana i Göteborg. Det vill säga den nästintill färdigbyggda vattenparken bredvid Liseberg, som skulle ha öppnat i sommar – men som nu totalförstörts i en stor brand.

Stjärnarkitekten Gert Wingårds stora sorg – projektet helt förstört

Under morgonen har Gert uttryckt sin stora sorg i både SVT Nyheter och Sveriges Radio.

– Vi har faktiskt jobbat med den i tio år. Oändligt mycket skisser i början och nu var det ju nästan helt färdigt. Vi har medarbetare och folk från Liseberg som har varit ute och köpt den sista rekvisitan så att säga, säger han i P4 Göteborg.

Annons

Till SVT Nyheter Väst utvecklar han sitt svar ytterligare:

– Tillsammans med teamet på Liseberg har vi utvecklat det här till vad vi tyckte var en fantastisk byggnad. Vi var jättenöjda med det stora rummet, med valvet, med ljuset och det kändes jättespännande med de här vindlande rutschbanorna. Vi kände att det är en fantastisk produkt.

Gert Wingård: Då kommer vattenparken i Göteborg vara fullt återställd

Reportern frågar Gert när han tror att badhuset kommer kunna vara återställt, varpå han har svårt att ge ett konkret besked. Att de ska kunna öppna i sommar som planerat är nog vilket fall uteslutet.

– Jag brukar säga att man kan bygga vad som helst på tre år. Det gör det säkert här också, men det gäller ju att ta reda på vad det är som har skett nu. Det är ju ett misstag som har skett på något plan tänker jag, annars blir det ju inte en brand, svarar Gert i samma intervju och fortsätter:

Annons

– Sen är ju mycket av arbetet redan klart i bemärkelsen att grundarbetet och sådant där inte är påverkade av branden vad jag kan förstå. Så det kanske kan stå på plats inom en rimlig tid.

Så mycket tjänar Gert Wingårdh – har ”Fuck off”-pengar

Att det hela är en stor tragedi står klart. Troligtvis slår det inte Gert ekonomiskt personligen i alla fall. Utöver att en sådan här incident nog är täckt genom försäkring – så har Gert det också gott ställt.

Tidningen GT har tidigare skrivit att han 2019 hade ett överskott på 6,5 miljoner kronor. I samma intervju berättade han att har ”fuck off”-pengar. Det vill säga att han när som kan sluta jobba i princip.

– Det har ju jag med råge, sa Gert då.

FOTO: SVT

Annons