Anne-Lie Rydé talar ut om tuffa tiden med sjukdomen: ”Tur i oturen”

Anne-Lie Rydé.

Förra året upptäckte Anne-Lie en knöl i bröstet – som senare visade sig handla om bröstcancer.
Nu talar hon ut om tiden med sjukdomen i en intervju med Hänt.
– Jag fick vara lite ifred med det här, säger Anne-Lie.
Anne-Lie Rydé talar ut om bröstcancern: ”Klara av…”
0:42

Efter reklamen: Anne-Lie Rydé talar ut om bröstcancern: ”Klara av…”

(0:42)

Slå på ljud

Anne-Lie Rydé, 66, slog igenom på 80-talet och fick 1985 mottog en Rockbjörnen som Årets svenska kvinnliga artist efter sina framgångar. Under 2000-talet ställde artisten upp i Melodifestivalen hela tre gånger.

För bara några veckor sedan gjorde Anne-Lie succé när hon gästade Idol. Alla idoler hade blivit tilldelade en artist som de skulle sjunga en duett med och Anne-Lie hamnade med ingen mindre en den stora vinnaren Nike Sellmar. Duon sjöng Sånt är livet av Anita Lindblom och hyllades av publiken efteråt.

Och nu gör Anne-Lie entré i ännu ett omtyckt tv-program, nämligen Så mycket bättre.

Anne-Lie upptäckte en knöl i bröstet

Sommaren 2021 gjorde Anne-Lie en fruktansvärd upptäckt. Hon hittade nämligen en knöl i bröstet som senare visade sig handla om bröstcancer. När Hänt träffar artisten berättar hon om kampen med sjukdomen.

– Det var över ett år sedan som jag då opererades för bröstcancer och första halvåret var väldigt fokuserat på att bara klara av alla behandlingar. Jag slapp tack och lov cellgifter, vilket jag är väldigt glad för, berättar Anne-Lie för Hänt.

Även om hon inte behövde gå igenom cellgifter var det en krävande tid fylld med operationer och medicinering, vilket hon än idag behöver.

– Men ändå, du ska igenom en operation, som är rätt invasiv, du ska strålas i tre veckor, du ska påbörja en medicinering som ska pågå i fem år som ger biverkningar så fokus fokus och verkligen tunnelseende för att klara av, fortsätter hon.

”Tur i oturen”

Samtidigt som Anne-Lie hade drabbats av bröstcancer satt resten av världen i karantän. Det var nämligen pandemi under tiden, något som hon såg som positivt, då hon fick vara ifred under sin kamp.

– Jag hade ju tur i oturen att det här kom under pandemin under alla restriktioner så att jag fick vara ifred lite med det här, kändes det som, säger Anne-Lie till Hänt.

Om den tuffa tiden är något Anne-Lie kommer att tala ut om, under sin tid i Så mycket bättre återstår att se.

FOTO: LORENTZ-ALLARD ROBIN/Aftonbladet

FRÅN FÖRSTASIDAN