så mycket bättre 2022

Allt om Anna Ternheim – kärleken, barnet och familjen

Anna Ternheim på en trappa utomhus när hon ska vara med som värd i Så mycket bättre.

Anna Ternheim föddes 1978 i Sollentuna och sedan dess har hon blivit känd både internationellt och nationellt. Sedan hennes karriär drog igång har hon handskats med otrohet, barnlycka och nu även en debut i Så mycket bättre. Läs allt här!
Måns Zelmerlöws ärliga ord om Molly Hammar: ”Pissnervös”
0:21

Efter reklamen: Måns Zelmerlöws ärliga ord om Molly Hammar: ”Pissnervös”

(0:21)

Slå på ljud

Låtskrivaren och artisten Anna Ternheim, 44 är aktuell just nu i och med Så mycket bättre.

Sedan 2004 har Anna blivit tilldelad priset för Bästa kvinnliga artist och Bästa textförfattare på Grammisgalan samt fått äran att uppträda på Nobelfesten år 2015.

Men vem är Anna Ternheim och hur ser livet bakom kulisserna ut?

Anna Ternheim är värd i Så mycket bättre 2022

Tillsammans med Molly Hammar, 27 är Anna och Hammar värdar för årets säsong av Så mycket bättre.

Anna Ternheim när hon står utomhus för inspelningen av Så mycket bättre.

Anna Ternheim spelar in Så mycket bättre på Gotland.

Karl Melander / TT

Anna har fått frågan vid flera tillfällen om hon velat delta i programmet men har tidigare tackat nej, men nu var det dags.

Anna Ternheims barn – han är pappan

Anna har inte pratat öppet om hennes son som hon fick under sommaren år 2020. Hon berättade på sin Instagram att hon hade tänkt vänta med att visa upp sonen tills det att han blev 18 år, men verkar inte ha kunnat hålla sig.

”Så detta hände under sommaren och förändrade allt. Jag skulle hålla honom hemlig fram till hans 18-årsdag, men han är min största hit och stora KÄRLEK och om det inte kommer någon ny musik på ett tag vet du att jag är upptagen med att vara mamma”, skrev hon då på sin Instagram där hon visade upp sonen.

Pappan till sonen heter Chris och är fotograf, huruvida deras relation ser ut idag vet vi inte.

Är Anna Ternheim gift?

Vad gäller kärleken har det inte varit enkelt för Anna, bortsett från kärleken till sin son ser det inte ut som om Anna fokuserat på annat än musiken.

Under tiden som hon bodde i New York, som är för flera år sedan idag, levde hon med trummisen och producenten Anders Dahlbäck. I en intervju med Aftonbladet berättade Anna om den tuffa tiden.

– Jag hade levt och jobbat ihop med Andreas Dahlbäck och efter att vi bröt upp var jag ganska vilsen med var jag skulle ta vägen. Jag hade ingen aning om jag skulle göra fler skivor och var i New York på semester och blev förälskad i stan. Samtidigt hörde ett amerikanskt skivbolag av sig och ville släppa min musik, så då kunde jag få arbetsvisum. Jag gjorde mig av med i princip allt jag ägde och åkte över. De första tre åren sov jag på en luftmadrass och hade tre tallrikar och en kastrull, det var ett riktigt munkliv, berättade Anna då.

Under perioden som hon befann sig i Manhattan i New York fick hon även reda på att dåvarande pojkvännen inte varit trogen. Det var när hon bad pojkvännen att räcka henne ett par trosor, som han gav henne några som inte tillhörde henne.

Efter hennes tid i New York landade hon hemma i Sverige igen och där har hon stannat. Men något giftemål eller relation har vi inte sett att Anna delat med sig av.

Anna Ternheims familj och uppväxt

Anna växte upp i Sollentuna tillsammans med pappa Claes och Britta Ternheim. Redan vid ung ålder började hon spela gitarr och sjunga som 10-åring.

Det var dock inte förens när hon började gymnasiet på Rudbecksskolan som musiken blev en verklig passion för Anna.

Men trots detta valde Anna att börja studera på Arkitekturskolan KTH för att bli arkitekt. Men efter första terminen av utbildningen blev hon erbjuden ett skivkontrakt och hoppade av skolan för att satsa på musiken helt och hållet.

Anna Ternheim och Jocke Berg – hemliga gruppen

Nyligen avslöjades det att Anna var en av medlemmarna i musikgruppen Dead People.

Tillsammans med Joakim Berg och Malcolm Pardon är de stjärnorna bakom gruppen.

Det var när pandemin ägde rum som bandet skapades och när kontraktet med Universal Music skulle skrivas kunde de inte mötas fysiskt. Bandet höll därefter sina identiteter dolda för att kunna jobba ostört och finna inspiration.

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN