LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Anna Lindmarkers känga till Peter Stormare: ”Pompös och självbelåten”

14 jun, 2024 
AvElinor Hedgren
I det senaste avsnittet av Anna Lindmarkers Youtube-serie The Bokklubb analyserar de Peter Stormares självbiografi Pojken från Arbrå.
En bok som fick Lindmarker att totalt ändra uppfattning om Hollywood-stjärnan.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Klara Hammarströms gravidavslöjande – nu blir de 12 syskonBrand logo
Klara Hammarströms gravidavslöjande – nu blir de 12 syskon

Numera njuter hon av det långsamma livet som hon mer än gärna tillbringar hemma där hon kan mysa med sina hundar och pyssla i trädgården.

Hon har även startat ett nytt projekt, The Bokklubb, tillsammans med vännerna Lottie Bysell, Julia Dufvenius, Kajsa Ernst, Hanna Hedlund, Anja Lundqvist och Anna Suatan.

The Bokklubb är en Youtube-serie som även släpps som podd. I varje avsnitt samlas vännerna som har en bokklubb tillsammans över ett knytkalas och diskuterar och reflektera över böcker som de har läst.

– Vi pratar om livet utifrån en bok. Alltså tankar kring livet och våra egna liv. Och det är också ganska personligt och nytt, iallafall för mig, att öppna mig på det sättet, säger Anna Lindmarker till Hänt.

Anna Lindmarkers känga till Peter Stormare: ”En självgodhet”

I det senaste avsnittet av The Bokklubb pratar vännerna om den senaste boken som de har läst, Peter Stormares självbiografi Pojken från Arbrå. En bok som inte verkar ha imponerat på Lindmarker.

Annons

– Jag hade en otroligt positiv bild av Peter Stormare, men den tog slut. Jag tyckte att han verkade ganska pompös och självbelåten och jag var inte beredd på det, säger Lindmarker i avsnittet.

Hon fortsätter:

– När han säger ”jag var 14 år, 193 cm lång och välhängd”, så kände jag bara ”fuck no!” Ursäkta, det finns inga välhängda 14-åringar!

– Det som stör mig är att jag inte tycker att han har någon distans till sig själv. Det stör mig jättemycket. Jag tycker att det finns en självgodhet igenom alla kapitel i boken.

Kajsa Ernst, Anna Suatan och Anna Lindmarker i deras Youtube-serie "The Bokklubb".

Anja Lundqvist om Peter Stormare: "En manlig Carola"

Alla vänner verkar däremot inte ha samma uppfattning om Peter Stormare som Lindmarker. Skådespelaren Anja Lundqvist beskriver honom som en skitcool, manlig version av Carola Häggkvist.

Annons

– Jag tycker att han är otrolig på att lyfta många av sina kollegor, både kvinnor och män. Och han stampar inte på nån i sin självbiografi. Utan han lyfter folk i stället. Men sen är han full av sig själv, men vilken skådespelare är inte det? säger Anja Lundqvist och fortsätter:

– Han är för mig som en manlig Carola Häggkvist. Han är out there, han vågar, han är superandlig, han ser spöken, han ser andar, han blir hemsökt och ser in i framtiden. Och han bara säger det här, det är så otroligt emot jantelagen. Han är ju skitcool precis som Carola. De skäms inte för det fulaste som finns i Sverige, nämligen att tro på något och säga det rakt ut.

FOTO: YOUTUBE

Annons