TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Anna Book ångrar operationen – berättar nu sanningen om ingreppet: "Ett svepskäl"

19 mar, 2018 
Lina Arvidsson
Anna Books kamp mot sin dåliga självkänsla har pågått hela livet. Nu berättar hon sanningen om en operation som hon gjorde när hon var 18 år.
Annons

Förra året vann Anna Book, 47, viktsåpan “Biggest Loser VIP” där deltagarna tävlar om att gå ner mest i vikt.

I en intervju med Svenska Dagbladet berättar hon att hon har kämpat med dålig självkänsla sedan hon var ung – kopplat till hennes vikt.

– Det är fetman som gjort mig sårbar. Det hjälper inte hur mycket man själv tycker att man är okej, den som är fet kidnappas av omvärldens blick och känner att den inte duger, säger Anna Book till SVD.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

När Anna Book var tonåring tyckte hon om sin kropp.

– Jag utvecklade bröst när jag var tolv. Som liten drömde jag om långa naglar, höga klackar och stora tuttar. Så fick jag allt det där! Jag hade också haft en uppväxt som uppmuntrat till rörelse och motion. Jag älskade min kropp, den var min vän, säger hon.

Men när hon blev äldre fick hon allt mer oönskad uppmärksamhet från män vilket så småningom gjorde att hon fattade ett stort beslut. När hon var 18 år gjorde hon en bröstförminskning. Då sa hon att orsaken till operationen var för att förebygga ryggvärk. Nu berättar hon att det var något annat som låg bakom beslutet.

Annons

– Jag ska säga något jag aldrig sagt förut: Det där med ryggen var ett svepskäl. Jag opererade mig för att få vara i fred, säger Anna Book.

Anna Book har tidigare berättat om sin sjukdom, polycystiskt ovarialsyndrom (PCOS) som bland annat kan orsaka viktuppgång.

– Det är svårt när människor inte är med mig i mitt hem och ser att jag tränar och egentligen äter alldeles, alldeles för lite. Det ju extremt tungt att dra runt på alla kilo innan jag gick ner i vikt, och det var en sorg, har hon tidigare sagt i “Malou efter 10”.

I november 2017 valde Anna Book också att göra en bröstförstoring. Hon korrigerade ärren från sin bröstförminskning, men la också in implantat.

”…lika så var det med ärren på mina bröst efter den bröstförminskning som jag gjorde redan för 29 år sedan, som 18 åring. Samt att jag gjort ett bröstlyft & lagt in ett runt implantat, för att bättra på fylligheten utav mina bröst. Och dom är inte i första hand större, utan fastare & har förhoppningsvis fått den formen som JAG vill ha på dom”, skrev hon då på Instagram.

FOTO: IBL, Instagram

Annons