Anna Anka om relationen till sonen – efter vårdnadstvisten

Anna Anka & barnen

För drygt tre år sedan förlorade Anna Anka vårdnaden av sonen Ethan.
I en intervju med Hänt berättar hon nu hur relationen till sonen ser ut idag.
– Så många lögner, säger hon.
Slå på ljud

Det har gått tio år sedan tv-profilen Anna Anka skilde sig från den dåvarande maken Paul Anka. Inte lång tid efter skilsmässan inleddes en vårdnadstvist om den gemensamma sonen Ethan, och för drygt tre år sedan kom beskedet från domstolen att exmaken fick enskild vårdnad om sonen. I en intervju med Hänt berättar Anna om hur relationen till Paul ser ut idag.

– Paul och jag har inte haft någon relation sen det här med vårdnadstvisten och rättegången och allt det. Jag respekterar det som hände och att han inte vill att jag ska träffa Ethan. Jag tänker inte fortsätta hålla på att bråka med honom, säger hon.

Men tron och hoppet om att barnen själva ska ta beslutet att släppa in henne i deras liv när de är äldre finns kvar.

– Jag tänker bara att de kommer vilja ha sina egna tankar och känslor när de växer upp, och att de själva kommer vilja ha en relation en dag.

Anna Anka om relationen till sonen

Anna har inte träffat sin son på flera år, men en dag för inte så länge sedan hittade hon sin son på Instagram och bestämde sig för att skriva till honom.

– Jag skickade ett meddelande till honom där jag skrev att ”hej, jag hoppas allt är bra med dig. Det har inte gått en enda dag utan att jag har tänkt på dig och jag vill att du ska veta att jag älskar dig och saknar dig och att jag är här för dig”, berättar hon innan hon fortsätter:

– Och då svarade han på mig på en gång och jag blev så glad. Men snart så märkte jag att han var väldigt arg i tonläget. Och jag förstår det, för det är så många lögner som har byggts upp genom åren, och han har ju bara fått höra den ena sidan.

Hon säger att det är svårt att förklara situationen för en 15-åring, och att hon inte heller känner att hon har rätten att sitta och göra det nu. Däremot kommer hon ge honom möjligheten att bilda sin egen uppfattning om situationen när han är myndig.

Anna Anka om sorgen över barnen

Förutom sonen Ethan har Anna även dottern Elli tillsammans med ännu en tidigare kärlek. Då barnen har vuxit upp med varandra har de alltid haft en nära relation till varandra, men efter vårdnadstvisten har Anna fått höra att syskonen inte längre får träffa varandra - vilket har sårat henne djup.

– Jag vet vilken otrolig sorg det har varit för de att förlora sin mamma, men att förlora varandra är nästan ännu värre. För jag hade ändå hoppats på att de iallafall hade varandra, och då kände jag att det var en trygghet för mig att de har varandra och kan prata om mamma, och att de har gemensamma minnen som skulle kunna hålla de ihop och underlätta sorgen för de, säger hon innan hon fortsätter:

– Så det tycker jag var så hemskt att de inte fick ha det här tillsammans och kunna dela den erfarenheten och kunna stötta varandra. Det tycker jag var det jobbigaste.

LÄS OCKSÅ: Anna Anka återförenad med dottern Elli – efter sex år

LÄS OCKSÅ: Anna Anka har gift sig med David Johansson

FOTO: TT

SENASTE NYTT!