Anna Ankas kamp för barnen: "De har tvingats förskjuta mig"

Hon har ingen kontakt sina barn. Anna Anka känner sig förtalad som mamma och säger att ex-männen fått dem att ta avstånd från henne.

Redan då artisten Paul Anka, 75, ansökte om skilsmässa från Anna Anka, 45, i december 2009 ville han ha ensam vårdnad om sonen Ethan, 10. Enligt Anna skilde sig Paul för att han inte kunde hantera att hon blev känd via “Svenska Hollywoodfruar”.

– Han har haft det jobbigt med mina framgångar. Paul har vant sig vid att alltid vara nummer ett i familjen. Sedan får jag ett stort genombrott. När vi var i New York kom svenskar fram till mig och bad om autograf, men Paul brydde de sig inte alls om, berättade hon för oss strax efter att skilsmässoansökan lämnats in.

Paul Anka och Anna fick sonen Ethan 2006 och var gifta mellan 2008 och 2010.

Skilsmässan blev skitig. De senaste sju åren har varit fyllda av offentlig smutskastning och bråk via domstolar. Paul fick först inte igenom sina krav. Han och Anna delade på vårdnaden om sonen fram till 2015. Då kom det stora smärtsamma nederlaget för den före detta Hollywoodfrun då tidigare ex-maken Lou Yeager efter en tio år lång vårdnadstvist anklagade Anna för att fysiskt ha misshandlat dottern Elli, 14. Under tiden då utredningen pågick fick hon inte ha kontakt med Elli som fick bo hos sin far.

Senare samma år kom Paul med liknande anklagelser vilket gjorde att Anna inte heller fick bo med Ethan. Hon förlorade på kort tid båda sina barn. Anna dömdes inte för misshandel av dottern, men säger till Hänt att Elli under tiden hon bott hos sin far blivit hjärntvättad. Det hävdar hon att även Ethan blivit av Paul Anka.

Anna kämpar för sina barn. Foto: Privat

– Domstolen fann mig inte skyldig till misshandel av Elli utan ville återförena oss. Ellis pappa hade då börjat hjärntvätta henne och vägrade följa domstolsordern. Jag hamnade i default vilket betydde att jag kunde gå in och kräva att få tillbaka vårdnaden. Men då gjorde Paul samma sak. Han anmälde mig för sexuell och fysisk misshandel av Ethan och under utredningen hjärntvättade Paul Ethan precis som Ellis pappa tidigare gjort med henne. Papporna samarbetade mot mig i domstolen för att ta båda barnen ifrån mig och knäcka mig finansiellt och psykiskt.

Trots detta vägrar Anna ge upp kampen om sina barn. Hon berättar att hon numera ägnar större delen av sin tid åt att försöka få dem tillbaka:

– Just nu jobbar jag på barnets lagliga och mänskliga rätt till familjeliv! Om ett barn utan grund i uppenbara missförhållanden avskiljs från en förälder och påverkas att ta avstånd från den föräldern skadas barnets psykologiska och känslomässiga utveckling.

Hennes kamp handlar även om ren juridik:

– Mitt mål är att få till en lagändring både i USA och Sverige.

Anna sammanfattar vad hon anser har skett de senaste åren:

– Det har pågått en två år lång förtalskampanj mot mig som mamma. Jag har blivit totalt demoniserad för mina barn. Mina barn har tvingats välja sina pappor och förskjuta mig som mamma baserat på falska påståenden. Detta kallas för PA, Parental Alienation eller på svenska främmandegörande av en förälder.

Hon fortsätter:

– Domstolen hittade inget som tydde på att jag utsatt något av mina barn för övergrepp, inget som skulle göra mig olämplig eller oförmögen som mamma.

Anna hävdar att Paul genom att han betalar allt för Ethan, mat, kläder, skolgång och boende, har möjlighet att helt stänga henne ute från sonens liv. Något hon anser bör vara kriminellt:

– Jag kommer inte sluta slåss förrän det finns lagar mot den här sortens mentala övergrepp.

Anna Anka kommer aldrig att sluta slåss för att få sina barn tillbaka.

Hon anser som sagt att hennes barn blivit hjärntvättade, gör sitt bästa för att befria dem från sina vanföreställningar och återförenas med dem, men konstaterar att det är en både lång och långsam process med tanke på hur svårt skadade de har blivit. Till sist säger hon:

– Jag är “made in Sweden” och kommer inte sluta förrän jag lyckas. Mina barn ska få veta att jag har slagits för dem precis varje dag jag inte kunnat vara med dem.

LÄS OCKSÅ: Anna Anka avslöjar: Så är livet med min nya unga kärlek

Foto: Stella, Privat