Artikeln innehåller reklamlänkar
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Anna, 49, bryter tystnaden om romansen med Carola: "Fick en chock"

24 sep, 2018 
Lina Arvidsson
Anna säger hon hade en romans med Carola
Carola Häggkvist berättade i Så mycket bättre att hon haft en relation med sin vän Anna Wennerholm när de var unga. Nu berättar Anna Wennerholm om sprickan efter Carolas avslöjande.
Annons

Sångerskan Carola Häggkvist, 52, öppnade sig när hon medverkade i underhållningsprogrammet Så mycket bättre, 2014. Hon avslöjade då att hon haft en kärleksrelation med en kvinna när hon var tonåring.

Kvinnan i fråga, tv-profilen Anna Wennerholm, 49, var en vän till Carola Häggkvist. Anna hade det stökigt under sin tonårstid och bodde därför hos Carola under delar av sin uppväxt.

– Vi var definitivt inte ett par men jag testade… det var lite jobbigt för jag kände ju en extrem attraktion och kraft i det, men jag valde att inte kliva på. Jag vet inte om det var äkta kärlek eller bara begär för man är ju sexuell när man är tonåring, sa Carola i programmet.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Anna Wennerholm var själv oförberedd på att Carola Häggkvist skulle berätta om deras relation i tv.

– Jag fick en chock. Allting kom igen, och jag var inte beredd. Det skrämde mig från offentlighet i tid och evighet. Det var inte kul, säger Anna till Expressen.

Annons

Anna drabbades av en hjärtinfarkt 2013. När hon fick se avsnittet av Så mycket bättre hade hon precis kommit hem från sjukhuset på permission.

– Jag hade fått min första hjärninfarkt då. Jag hade just körts hem på min första permission och burits upp till min lägenhet. Så mycket bättre var det första tv-programmet jag tittade på. Som jag mådde hade det varit schysst med ett samtal. Att meddela mig som andra part om vad som kommer att hända, säger Anna Wennerholm.

Carola och Anna fortsatte vara vänner efter tonårstiden. Men efter Carolas avslöjande i ”Så mycket bättre” har deras kontakt tunnats ut allt mer.

– Vi har kommit långt ifrån varandra de senaste fyra åren. Det beror på mitt hälsotillstånd, men naturligtvis också på hennes val, säger Anna Wennerholm.

Hon understryker också att hon inte är arg på Carola Häggkvist för avslöjandet.

– Vi har hörts på sms någon gång ibland. Vi lever väldigt olika liv. Men jag är inte arg eller bär på någon bitterhet.

Hänt har sökt Carola Häggkvist för en kommentar. 

Missa inte de största snackisarna i nöjesvärlden just nu:

FOTO: IBL

Annons