LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Ann Heberleins otrohetsaffär ledde till kärlek: "Lycklig varje dag när jag vaknar med Erik"

10 okt, 2015 
AvSofia Hadjipetri Glantz
Ann Heberlein gick på middag hos en bekant och blev förälskad i en gift man. Författaren avslöjar allt om den nya kärleken.
Annons

Ann Heberlein, 45, är författaren, kulturskribenten och teologie doktorn i etik som framför allt blivit enormt uppmärksammad för den självbiografiska berättelsen Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva (Månpocket) från 2008. Där berättar hon öppet hur det är att leva med svår ångest, självmordstankar och med diagnosen bipolär sjukdom typ 2.

När Hänt träffar henne på Bokmässan i Göteborg har hon med sig kärleken Erik van der Heeg, 53. Sedan tre månader är de sambor.

Ann Heberlein och nya kärleken Erik van der Heeg träffades i våras. Foto: Malin Bondeson
Ann Heberlein och nya kärleken Erik van der Heeg träffades i våras. Foto: Malin Bondeson

Paret träffades på en middag i Lund som en gemensam bekant höll i under våren. De pratade hela kvällen och fann varandra snabbt.

– Vi båda rider och pratade mycket om hästar. Men vi avhandlade även litteratur, arvssynden och sadomasochism, berättar Ann Heberlein för Hänt.

Annons

Den nya bekantskapen var inte helt okomplicerad. Författaren hade vid tillfället ett förhållande, medan Erik van der Heeg var gift.

– Det var som att träffa en själsfrände, som en syster. Det kanske låter perverst men det var en mycket stor upplevelse. Både intellektuellt och känslomässigt. Dessutom har Ann humor, berättar nya kärleken.

Kan inte låta bli att ta på varandra. Ann Heberlein och Erik van der Heeg är fortfarande nyförälskade. Foto: Hänt
Kan inte låta bli att ta på varandra. Ann Heberlein och Erik van der Heeg är fortfarande nyförälskade. Foto: Hänt

– Jag håller med. Efter middagen började vi träffas lite i smyg men kände att det inte gick längre. Vi ville vara tillsammans.

Ann Heberlein har alltid delat sin tid mellan Lund och Österlen, medan Erik van der Heeg har en lägenhet i Stockholms innerstad. Nu lever det förälskade paret med varandra på samtliga orter.

– Jag är lycklig varje dag när jag vaknar med Erik.

Andra läser också:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons