Därför hoppar Amelie Reimers av Idol – sanningen om beslutet

Amelie Reimers

Amelie Reimers var en av de sökande som imponerade stort på Idol-juryn och tog sig vidare till kvalveckan.
Men i veckan kom nyheten om att 19-åringen valt att hoppa av programmet, vi vet anledningen till beslutet.

Precis som förra året har årets audition i Idol 2021 genomförts digitalt och därefter har utvalda sökande fått möjlighet att träffa Idol-juryn. Som vanligt utspelar sig programmen i olika städer. Region för region: Göteborg, därefter Stockholm, Malmö och Umeå.

Nya förändringar i årets säsong av Idol

Trots att programmet har kvar det mesta av deras originalkoncept så är det en del ändringar i årets säsong. Det har tillkommit en ny jurymedlem, detta efter att Nikki Amini, 36, avslöjade att hon inte längre kommer att sitta i Idol-juryn då hon skulle vidare på nya äventyr.

Ersättaren blev Katia Mosally, 34, som i vanliga fall arbetar som international marketing director på Capitol Records i Los Angeles.

Ett annat nytillskott är Anis don Demina, 28, som ska leda nya momentet Idolraketen. Det är ett program som kommer att sändas en gång i veckan på TV4 Play och dra igång i samband med premiären.

ANNONS: Gör vardagen lite enklare och mycket godare med upp till 925 kr rabatt på fyra kassar från HelloFresh! Använd koden HANT925

Även ett nytt moment slängs in i konceptet där deltagarna kommer att utmanas innan de ger sig in i den så kallade kvalveckan. Nya utmaningen kommer att visas den 16 september på TV4.

SANNING Därför är Musikhjälpen i Norrköping

Därför hoppar Amelie Reimers av Idol

En av alla sökande som imponerade stort på Idol-juryn var Amelie Reimers som tog sig till kvalveckan i Stockholm. 19-åringen gjorde en oförglömlig audition och lyckades kamma hem en guldbiljett tidigare i våras. Efter att hon fått guldbiljetten överöstes hon av kramar av sin familj som var med och stöttade henne.

Tittarna fick under onsdagskvällen se henne ta sig vidare till kvalveckan tillsammans med 25 andra deltagare.

Men inför veckans direktsända framträdanden valde den 19-åriga sångerskan från Kalmar att hoppa av tävlingen.

– Jag kände väl att jag var väldigt kluven med beslutet och har varit det ända till nu. Ena sidan tycker liksom att Idol och allt som tillkommer är jätteroligt och en möjlighet, säger hon och fortsätter:

– Jag tycker att det är en för pressad situation. Att vara med i tv, tävla i sång och att bli bedömd. Tror att jag personligen inte var riktigt redo för det, säger Amelie Reimers till Expressen.

Hon berättar att produktionen har stöttat hennes beslut av hoppa av:

– Produktionen har varit jättebra. Såklart blev de inte glada av mitt beslut att hoppa av. De ifrågasatte om jag verkligen ville hoppa av, vilket jag anser är bra eftersom de gav mig en sista tankeställare.

19-åringen är trots allt väldigt nöjd med sin insats:

– Det har varit en fantastik upplevelse och jag är stolt över mig själv att jag faktiskt kom till topp 25, avslutar hon.

Hänt har försökt nå Amelie Reimers för en kommentar utan resultat.

LÄS OCKSÅ: Gladys del Pilar om traumat: ”Plockade upp lik i 20 timmar”

LÄS OCKSÅ: Molly Sandén och pojkvännen David Larsons första offentliga bild ihop

FOTO: Idol/TV4

Senaste nytt