LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Anki Lidén bryter tystnaden om sorgen – dubbla dödsfallen i familjen

02 aug, 2022 
Felicia Hovryd
Anki och Tim
För fyra år sedan gick DJ:n Tim ”Avicii” Bergling bort. Nu berättar Tims mamma Anki Lidén om den dubbla sorgen efter att ha mist både sin syster och sin son.
Annons
Patrik Ekwalls fina ord om framtiden med dottern Tindra efter Hannahs bortgångBrand logo
Patrik Ekwalls fina ord om framtiden med dottern Tindra efter Hannahs bortgång

Det var i april år 2018 som nyheten om att den svenska världsstjärnan Tim ”Avicii” Bergling hade gått bort slog ned som en bomb. Efter sig lämnade han familj, vänner och fans över hela världen i sorg.

Sedan Tims död har hans föräldrar Anki Lidén, 75, och Klas Bergling, 76, startat en stiftelse i hans minne som arbetar mot självmord och psykisk ohälsa.

Stiftelsen släppte i juni år 2019 släpptes ett nytt album med tidigare outgivna Avicii-låtar. Och numera har även landmärket och ikoniska byggnaden Globen i Stockholm döpts om till Avicii arena för att uppmärksamma stiftelsen.

Anton Körbergs ord om lillebror Tims bortgång

Tims mamma Anki har sedan tidigare sonen Anton Körberg, 44, med artisten Tommy Körberg, 74. När Anton gästade Renée Nybergs, 56, program Renées brygga berättade han om hur det var att förlora sin lillebror.

– Det är ju väldigt svårt att fatta. Men det som är så skönt i allt detta är, för jag tror att det absolut vanligaste i en sådan här situation, är att känna skuld. Eller såhär ”varför gjorde vi inte mer, fanns det någonting man kunde göra?”, säger Anton i programmet och fortsätter:

Annons

– Men liksom, vi har såklart pratat allihopa i familjen och alla är liksom såhär att det finns ingen skuld och det tycker jag är jävligt skönt. För det tror jag är otroligt lätt att känna.

Mamma Anki om dubbla sorgen efter sonen och systerns bortgång

För tidningen Vi berättar nu mamma Anki om den dubbla sorgen. Inte nog med att hon förlorade sin son gick även systern Marianne tragiskt bort i en bussolycka ett antal år tidigare.

– Hon som aldrig gick mot rött ljus, som var så noga och rejäl. Vi talade med varandra varje dag. Plötsligt var hon borta. Jag minns att jag tänkte när hon dog att jag aldrig mer skulle oroa mig för någonting, säger Anki till tidningen.

Anki berättar att hon efter systerns död försökte att inte oroa sig för den värsta möjliga innan det ens hänt.

Annons

– Det är fyra år sedan Tim begick självmord. Kanske tycker man att det är lång tid…Det är 22 år sedan Marianne dog och jag tänker på henne varje dag. Man måste hitta sätt att leva med sorgen.

Vidare berättar Anki att hon brukar drömma om sin syster och att hon även hoppas om att få drömma om Tim.

– Jag hoppas en dag få drömma om Tim som jag drömmer om min syster Marianne. Att Tim och jag är nära och att han ler det där varma leendet, som en hälsning om att allt är bra. Det vore jättefint att få drömma så, säger hon till Vi.

FOTO: HANNA PERSSON / TT

Annons