LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Anja Pärsons sorg: ”Tappar luften i lungorna och har svårt att andas”

31 okt, 2023 
Linn Seipel
Anja Pärson och Filippa
Före detta skidstjärnan Anja Pärson öppnar upp sig om sorgen efter kommunens radikala beslut.
”Det är inte bara en skola som försvinner...”, skriver hon i ett starkt inlägg på sin Instagram.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Anja Pärson om bakslaget med husbyggetBrand logo
Anja Pärson om bakslaget med husbygget

Anja Pärson, 42, är en av världens bästa alpina skidåkare. Totalt har hon under sin karriär vunnit 13 VM-medaljer varav 7 VM-guld, 42 världscupsegrar och ett OS-guld. Nu är det över tio år sedan skidstjärnan la skidorna på hyllan, men Anja fortsätter att synas i rampljuset på olika sätt. I dagsläget driver hon eget företag som bland annat föreläsare och inspiratör. Hon har också sin egen Youtube-kanal, tillsammans med hustrun Filippa Rådin, 50.

Privat lever före detta världsmästaren ett stillsamt familjeliv i Umeå med Filippa och deras tre barn, Emmi, Elvis och Maximilian. Nyligen har de efter en tids bygge färdigställt ett hållbart fritidshus, en resa man kunnat följa på Anja Pärsons Instagram.

Annons

Anja Pärsons gamla skola lägger ned

Men det är inte bara positivt i Anjas flöde. Nyligen publicerade hon ett starkt inlägg där hon uttrycker stor sorg, för en nyhet som cirkulerat hos flera nyhetsmedier på sistone.

Hennes och ett flertal andra skidlegenders gamla skola, Alpina gymnasiet i Tärnaby, kan tvingas stänga ned av ekonomiska skäl. Andra namn som gått där är exempelvis Ingemar Stenmark, 67, Jens Byggmark, 38 och Sandra Näslund, 27.

Skidstjärnornas vädjan: ”Enorma konsekvenser”

Anja har uttryckt sin sorg över den eventuella utvecklingen i SVT, där hon menar att det kommer bli ”väldigt kännbart för orten”. I sitt inlägg på Instagram utvecklar hon sin oro.

”I generationer har Tärnaby uppfostrat skidåkare på världsnivå. Att stänga ner ett skidgymnasium i en liten ort som Tärnaby skulle få enorma konsekvenser. Inte bara för idrotten utan för ett helt samhälle. Jag förstår att kommunen tittar på lösningar för framtiden. Jag hoppas de ser långsiktigt, ser den stora bilden. Vad som händer i en liten by då man stänger ner. Det är inte bara en skola som försvinner, ett samhälle kommer tappa luften i lungorna och har svårt att andas. Avveckling är inte lösningen för framtiden.”

Även Sandra Näslund och Jens Byggmark har uttryckt sitt missnöje över detta beslut, och enligt DN har en namninsamling startats för att rädda det alpina gymnasiet.

FOTO: TV4 Nyhetsmorgon/Instagram

Annons