Anitha Schulman om spöket: ”Sjukaste jag varit med om"

Vare sig man tror eller inte tror på spöken är det spännande att höra om andras upplevelser. Medieprofilen Anitha Schulman var skeptisk till spöken men fick själv uppleva en märklig händelse i sitt eget hem.

Medieprofilen Anitha Schulman, 38, avslöjar i det senaste avsnittet av podcasten “Lillelördag” som hon har tillsammans med kollegan Ann Söderlund, 44, en läskig incident som hon upplevde i hennes och sin 37-åriga ex-make Calle Schulmans tidigare lägenhet. En händelse som hon kallar “ballonghistorien”:

– Jag försöker faktiskt undvika att tänka på det, för det är på riktigt en av de läskigaste grejerna jag har varit med om, säger Anitha i podcasten.

Anitha berättar att hennes femåriga dotter Penny inte ville sova i sitt eget rum på flera månader i ett hem de tidigare bodde i Stockholm. Anitha medger i podden att det fanns en “läskig energi” i rummet:

– Jag ville inte heller vara där, säger hon och fortsätter:

– Det låg en urblåst, supertrött ballong på golvet. Jag och Penny såg hur ballongen började fyllas med luft och hur den plötsligt for upp i rummet med ett swish. Den höll en konstant och bestämd hastighet som om den var på väg mot ett mål.

Anitha Schulman

Anitha Schulman och dottern Penny var med om en läskig spökincident.

Ballongen flög in i i Anithas och Calles sovrum och landade på en speciell plats i sängen där Anitha tidigare säger sig ha känt av “någon eller något” som gått förbi där på nätterna. Hon uppfattade att denna “någon” var ett litet barn, eller ett djur av något slag. Därför blev hon rädd när Penny som då var två och ett halvt år gammal började jaga ballongen, och det såg ut som att de lekte tillsammans:

– Jag tappade hakan. Jag tror att ballongen var ute efter nånting i sovrummet för den rörde sig i samma vinkel som “någon” alltid gick. Det var så läskigt så jag ringde Calle som var ute och tjöt att han skulle komma hem. Calle kutade hem och vi såg sen ballongen sitta i taket och gömma sig så Calle hämtade en stege och tog ner den:

– Det är sjukaste jag varit med om, avslutar hon historien.

Läs mer: Anitha Schulman om att ex-maken börjat dejta: ”Fan”

Foto: IBL