Anitha Schulman om att ex-maken börjat dejta: ”Fan"

Tre månader efter separation mellan Anitha och Calle Schulman är de redo att gå vidare. Anitha berättar i sin podcast om känslorna inför att se att hennes ex börja dejta.

I december 2016 valde medieprofilerna Anitha Schulman, 38, och Calle Schulman, 36, att gå ut med att de valt att separera. Anitha berättade i både sin podd och blogg om vilken jobbig tid det var.

Anitha Schulman, Calle Schulman.

Anitha och Calle då det begav sig.

I det senaste avsnittet av podcasten “Lillelördag” som hon har tillsammans med tv-profilen Ann Söderlund, 44, berättar hon nu om chocken och sorgen som följde efter att varit ensam på nyårsdagen:

– Nyårsdagen var absolut vidrig, här släppte någon form av hämning för mig, säger Anitha och fortsätter:

– Jag fick veta att min man redan har börjat vara ute på dejtingsajter. Länge var jag rätt sur för det här, jag tänkte bara “Fan!”. Det har bara gått tre månader sedan vi tog det här beslutet att skiljas. Det har gått mindre än ett kvartal liksom!

Anitha Schulman berättar att hon inte orkar vara sur över det så istället har hon bestämt sig för att försöka omfamna singellivet och bara kasta sig in det. Men dejting-appar som Tinder och Happn är helt nya för Anitha då det inte fanns på den tiden hon var singel förra gången:

– Första anblicken av Tinder var en så jävla chock måste jag säga, säger hon och fortsätter:

– Det är som små mikrofönster med män som håller i grejer. Män som håller i fiskar, män som håller i skidor, män som håller i diverse enheter av alkohol. Sen har jag sett några “kattungsmän” där de håller i kattungar, förmodligen som ett lockbete för att tjejer ska falla för dem. Det hela är väldigt märkligt. Jag fattar inte hur man ska kunna bedöma någon baserat på ett utseende.

Anitha och Ann fortsätter diskutera hur det kan gå till när man dejtar, vad man ska tänka på, vad man kan säga och så vidare. Men Anitha finner det hela en smula märkligt:

– Man ska hitta på en slags säljpitch om sig själv. Jag testade att köra min jargong rakt ut vid ett tillfälle, men mannen i chatten blev sur och skrev bara “så där kan man inte säga”.

Trots den skakiga starten i det nya singellivet berättar Anitha att hon tycker att de nya apparna är “fantastiska” för att det ändå känns enklare att dejta nu än förr i tiden då man var tvungen att gå ut på lokal för att träffa någon.

LÄS MER: Anitha Schulman: ”Det tuffa känslomässigt är barnen”

Foto: IBL