Anitha Schulman: "Det tuffa känslomässigt är barnen"

Anitha Schulman berättar om separationen från Calle Schulman.

Medieparet Anitha Schulman, 38, och Calle Schulman, 36, gick ut på sina Instagram-konton den 2 december med informationen att de ska separera efter 5 år som gifta och två barn tillsammans.

Nu bloggar Anitha om separationen.

– Saker och ting blir inte alltid som man tänkt sig. Man kan bara göra sitt bästa. Det finns inga lätta separationer. Folk ger inte upp för lätt, det vet jag nu. Man försöker allt och lite till. Känns såklart skittrist att man inte får det att funka trots att man gjort allt man kan. Men kan man vara vänner och ha varandra i det så är det ju bättre än motsatsen. Man kanske hittar tillbaka eller hittar något annat. Vad det än blir så blir det bra. Jag vet det. Allt handlar om inställning.

Hon beskriver varannan vecka-livet med barnen Penny, 5, och Tom Allan, 2, som det svåraste med separationen.

– Men det positiva är att man faktiskt blir en bättre förälder. På barnveckorna planerar man in grejer att göra med dom på ett annat sätt. På dom barnfria längtar man såklart men samlar också kraft. Jag kan antingen välja att tänka att jag förlorar halva deras uppväxt och det smärtar eller så kan jag tänka att jag bara får halva Tom Allans tvåårstrots och då känns det plötsligt lite bättre.

4.04895644

Samtidigt har Calle lagt upp en förfrågan i sina sociala kanaler där han berättar om sitt bostadsbehov:

”Omöjligt uppdrag kanske! Men skulle verkligen behöva hyra en tvåa i stan. Finns det NÅGON som vet något som kan hjälpa mig så blir jag evigt tacksam. På riktigt. Vet att det är magstarkt att be om sånt här på Instagram. Men vad ska jag göra? Måste ju göra allt jag kan”, skriver han.

Calle och Anitha har tidigare testat parterapi, skriver Expressen.

LÄS OCKSÅ: Calle och Anitha Schulman går i parterapi

Foto: IBL