LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Anitha Schulman: Därför skilde jag mig från Calle

11 apr, 2017 
Malin Ljung
Nu öppnar Anitha Schulman upp om skilsmässan från maken Calle. I tidningen Mama avslöjar hon vad det var som fick dem att ta beslutet att gå skilda vägar. "Vi tvingades att välja bort kärleken för att rädda en vänskap".
Annons

I nya numret av Mama öppnar Anitha Schulman, 38, upp om orsaken bakom skilsmässan från Calle Schulman, 36, och det nya livet som ensamstående mamma.

Det var i december 2016 som paret meddelade att de gick skilda vägar, fem år efter att de gift sig. Anitha har en tanke om att hennes strålande karriär var en orsak till att kärleken inte överlevde

– Det händer något i relationen när man börjar springa lika snabbt som sin man. Antingen springer man tillsammans som ett team eller så springer man ifrån varandra. Det visade sig att jag och Calle inte var ett bra team, och det tvingade oss att ta det tuffaste emotionella beslutet vi någonsin har tagit. Vi tvingades att välja bort kärleken för att rädda en vänskap. På ett sätt var det ett ömsesidigt beslut och samtidigt inte. Det blev början på en extremt prövande tid, säger hon till tidningen.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Anitha och Calle var gifta i fem år.

Anitha ser separationen från Calle som ett nederlag, samtidigt som hon tycker att det är ironiskt att deras äktenskap inte gick att rädda – trots att allt annat med karriär och liv gick som tåget.

Annons

– Det har kostat mig enormt mycket och jag vet fortfarande inte om det var värt det. På samma sätt som det tar tid att komma fram till ett sådant beslut så går det inte heller att tvätta bort alla känslor ur kroppen på ett par månader. Även om kärleken är död så finns det kemiska spår i mig som tillhör någon annan, säger hon till Mama.

Hon skickar dessutom en känga till män som inte kan klara av att deras kvinnor har en karriär som går bra.

– Det är intressant hur flera män går omkring och kallar sig feminister och sedan inte stöttar sina kvinnor när de blir lika framgångsrika. Att vara stöttande på Instagram är inte samma sak som att vara det internt. Det är till och med statistiskt bevisat att i par där kvinnor befordras och får ett övertag gentemot mannen slutar 15 procent av relationerna i skilsmässa inom tre år. Så där följer väl jag och Calle statistiken.

FOTO: Ibl

Annons