Idol 2023 marknadsföring banner

TV4-tittarnas ilska efter plötsliga ändringen i Bingolotto: “Är detta ett skämt?”

30 maj, 2022 
Lotta Engberg, Stefan Odelberg, Bingolotto
Söndag betyder Bingolotto för många hängivna tittare.
Men under gårdagens program förekom en ändring i programmet,
något som fick tittarna att rasa.
Annons
Casper Janebrink om framtiden i Bingolotto
Casper Janebrink om framtiden i Bingolotto

Långköraren Bingolotto har en stående tid på tv-tablån varje söndag och har en stor skara lojala tittare vecka efter vecka.

Det populära programmet leds utav Lotta Engberg, 59, och Stefan Odelberg, 47. Genom åren har programmet letts utav flera omtyckta programledare så som Rickard Olsson, Gunde Svan och Marie Serneholt.

I sommar får Lotta och Stefan en välförtjänt semester från Bingolotto, och istället kommer vi att se Lotta vara tillbaka på allsångscenen i Lotta på Liseberg, som i år har en längre säsong än vanligtvis.

Då tar Arvingarnas frontfigur Casper Janebrink, 52, och Agneta Sjödin, 54, över rodret för att leda sommarens avsnitt av Bingolotto istället – Bingolottos sommarkväll.

– Jag är alltid lite nervös, speciellt i början av programmet. Men när man har kommit igång släpper den nervositeten. Det första programmet är värst, men jag är väldigt taggad, säger Casper till Aftonbladet.

TV4:s stora ändring i Bingolotto

Annons

De som satte på TV4 klockan 18 för att se kvällens program blev förvånade när programmet inte visades. Första delen av Bingolotto sändes nämligen på Sjuan med anledning av Elitloppet.

– Det är inget konstigt. En gång varje år går Bingolotto på Sjuan, säger John Sarafian, pressansvarig på TV4, till Expressen.

Tittarna rasar mot TV4 efter stora ändringen i Bingolotto

Då Sjuan är en kanal som inte alla har var det flera tittare som blev upprörda över beskedet. Många tyckte även att det var dålig information kring kanalbytet.

Är det där något sarkastiskt skämt eller????”, skriver bland annat en följare på Facebook.

Kan bara hålla med, dålig stil”, skriver en annan.

Kunde stått lite tydligare med större text. Jag missade detta”, skriver en trejde.

Vi som inte har Sjuan missade ju chansen att ringa in på första spelet! Men pengarna för lotterna får vi punga ut med… Nej, inte ett dugg imponerad”, skriver en fjärde.

FOTO: TV4

Annons