Ändringarna i Bingolotto – bara timmar inför uppesittarkvällen

Lotta Engberg och Stefan Odelberg

TV4/TT
I kväll är det da'n för dopperda'n vilket innebär uppesittarkväll med Bingolotto.
En av programledarna, Stefan Odelberg, avslöjar nu ändringar som gjorts bara timmar innan sändningen.

Det är för många en stark tradition att kolla på Bingolottos uppesittarkväll. I år är intresset ovanligt stort – och på Folkspel förväntar man sig att det blir en rekordkväll.

I år leds uppesittaren av både Lotta Engberg och Stefan Odelberg. Hon gör det för sjätte gången, och han gör det för första gången.

LÄS MER: Lotta Engbergs framtidsbesked för Bingolotto

Stefan Odelbergs nerver inför uppesittarkvällen

Stefan Odelberg berättar för Hänt att det är full fart, och att förberedelserna pågår fram till det att kamerorna slås på.

– Nu går det i ett, alltså. Men det är fantastiskt rolig. Vi har precis repeterat intronumret. Och den verkade sitta, faktiskt. säger han.

Hur är det med nerverna så här strax innan ni drar igång?

– Jag tror att de ganska bra än så länge, men 30 sekunder innan brukar jag få en känsla. ”Jäklar, nu är det ju dags. Om det skiter sig nu får man bara åka med”, säger han.

Stefan Odelberg berättar också hur den intensiva dagen sett ut.

– Det har varit jätteroligt. Vi började med att ta ett coronatest klockan 10 på morgonen, för att se så att man överhuvudtaget får komma in i studion. Efter att vi kommit in har vi kollat med manus och gått igenom de sista justeringarna och så, och sen har vi gått igenom hela programmet i pappersform, säger Stefan Odelber och tillägger:

– Och nu körde vi ett intronummer som jag inte kan säga än vad det är. Det blir häftigt, säger han en dryg timme innan det är dags för sändningen att dra igång.

Ändringar in i det sista

En fullspäckad dag och kväll, med andra ord. Och Stefan Odelberg berättar att de gjorde ändringar in i det sista.

– Ja, så har det varit faktiskt. Med lite olika texter och så. Men så ska det vara, det är roligt när det är det också. Man ändrar lite påor artister och så.

Han ser fram emot att få leda programmet tillsammans med Lotta Engberg igen.

– Det kommer vara fantastiskt roligt. Det är andra gången vi gör det nu, under premiären körde vi tillsammans och sen har vi gjort programmen själva. Så det kommer bli helt fantastiskt. Det blir en magnifik och häftig känsla, säger Stefan Odelberg.

Bild: TV4, Karin Törnblom/TT

LÄS OCKSÅ: Hela spelschemat för Bingolottos uppesittarkväll 2020 – alla tider

LÄS OCKSÅ: Lotta Engbergs förklaring efter prishöjda Bingolotterna