LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Andreas Carlsson flyttar hem – ska ta hand om sin ALS-sjuka mamma

13 nov, 2023 
Linn Seipel
andreas carlsson då och nu
Musikproducenten och före detta Idol-jurymedlemmen Andreas Carlsson flyttar hem till Sverige, efter 30 år i Los Angeles, för att ta hand som sin ALS-sjuka mamma.
– Fokuserar på att göra det absolut bästa av hennes sista tid, säger Andreas Carlsson i en ny intervju med Hemmets journal.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Orup fick Idol-Sagas mamma att svimmaBrand logo
Orup fick Idol-Sagas mamma att svimma

Andreas Carlsson, 50, är nog mest känd för svenska folket från åren då han satt i Idol-juryn 2008-2010. Utöver det har han framgångsrikt, om än lite mer i det fördolda, arbetat i snart 30 år som låtskrivare och musikproducent i Los Angeles.

Andreas Carlsson flyttar hem till ALS-sjuka mamman i Sverige – efter 30 år i Los Angeles

Nu ska musikgeniet flytta hem till Sverige igen, men det är inte för den nu vuxna sonens skull. Andreas mamma Annika har nämligen drabbats av den obotliga nervsjukdomen ALS. I en ny intervju med Hemmets journal berättar Andreas att han ämnar att ta hand om sin sjuka mamma den tid hon har kvar.

Annons

– ALS är den mest fruktansvärda sjukdom man kan råka ut för. Man tas ifrån precis allting, förtvinar till absolut ingenting under så kort tid och det finns inte något som helst botemedel, säger han till tidningen.

Kristna tron är en stöttepelare i sorgen

Andreas mamma är djupt troende kristen, och har jobbat som pastor hela sitt liv. Något han tror hjälpt henne mycket genom sjukdomsbeskedet.

– Det finns ett oerhört lugn som vilar i henne. Så som hon hanterar sin diagnos och som hon lever sitt liv saknar motstycke. Hon känner sig omsluten och upplever en frid mitt i det här. Mamma vilar i sin tro, hon har full tillit till att det här kommer ske på det sätt som det ska ske och vi har nog aldrig skrattat så mycket tillsammans som vi gör nu.

Andreas däremot grät hela bilresan hem till Stockholm, efter att han fått beskedet på sjukhuset tillsammans med sin mor.

– Jag tillät mig vara ledsen ett tag men sedan frågade jag mig själv vem är jag som går runt här och sörjer och klagar. Nu rider vi ut den här stormen tills den planar ut och fokuserar på att göra det absolut bästa av hennes sista tid.

FOTO: TT/YouTube

Annons