André Pops hemliga familjeliv – enorma stödet från hustrun

André Pops, Malin Runsten Pops

André Pops är högaktuell i Vinterstudion på SVT där det just nu kommenteras om skid-VM. Men bakom den stora kärleken till vintersport finns också en riktigt familjekär fyra-barnspappa.

André Pops, 48, och hustrun Malin Pops Runsten, 44, blev ett par för 25 år sedan och år 2011 tog de nästa steg i relationen och gifte sig.

Tillsammans har de sönerna Theo, 14, Elliot, 12, Simon, 9, och Sixten, 6.

André har blivit en av Sveriges mest omtyckta programledare och för många har han nästan blivit som en bästa kompis i tv-rutan. André gjorde sin journalistutbildning på JMK i Stockholm och sedan sin praktik på tv-sporten, där han även blev anställd. Efter det har han lett program som Lilla sportspegeln, Sportspegeln och givetvis Vinterstudion.

Hemliga familjelivet som fyrabarnspappa

Men när barnen var små var han faktiskt inte helt säker på om det skulle bli fler säsonger för honom i tv-rutan. Inför hans sjätte säsong berättade han nämligen för Sportbladet att den säsongen skulle kunna komma att bli hans sista. Anledningen var dock inte att han på något sätt hade tröttnat – utan att han ville vara en bra och närvarande pappa.

– Jag får efter den här vintern känna efter hur det funkar med familjelivet och hur jobbet med Vinterstudion påverkar möjligheten att vara den pappa jag vill vara. Jag vill aldrig riskera att hamna i sitsen att jag ser tillbaka och ångrar någonting när det gäller mina prioriteringar med jobb och familj. Min fru och våra barn går självklart före jobbet om jag skulle hamna i ett läge där jag känner att jag måste välja, sa han då.

Malin Pops, André Pops, Theo Pops

André och Malin med sonen Theo.

Foto: TT

Viktiga insikten om barnen och pappa-rollen

I samma intervju poängterade Pops även att det viktiga är att han kommit till den här insikten, så att han inte får dåligt samvete vid ett senare skede.

– Det är bra att jag tänker de här tankarna innan jag har kommit till att känna dåligt samvete. Nu när barnen blir äldre känner jag att deras aktiviteter blir mer och mer styrda mot helgerna. Jag vill kunna hänga med på kalas och åka skridskor och skidor. När jag var liten var min pappa tränare i både fotbolls- och hockeylagen och mamma var en sådan som alltid stod på läktaren och stöttade. Jag känner att jag vill vara lika bra mot mina barn, förklarade André då.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Hustrun uppmuntrade till jobb

Men en person som André kanske kan tacka under alla dessa år är hans förstående fru Malin. Han har nämligen tänkt tacka nej till flera uppdrag, men många gånger har det varit hon som övertalat honom till att tacka ja ändå. Det var bland annat julen 2010, när André var julvärd på SVT, som Malin hade ett finger med i spelet.

LÄS MER: Måns Zelmerlöws om kampen under pandemin med 6-åriga bonussonen

– Jag tänkte tacka nej, men det var faktiskt min fru som övertalade mig. Hon sa att var det någon gång jag skulle göra det så var det då eftersom barnen var så små att de inte förstod om vi firade jul den 23:e i stället för den 24:e, förklarade André.

Det var även när det var dags för fotbolls-VM i Brasilien några år senare som hustrun uppmuntrade André till att åka iväg.

– Det är inte många nyblivna fyrbarnsmammor som säger till sin man "det är klart att du ska åka till fotbolls-VM i Brasilien i fem veckor, du har ju sett fram mot det så mycket". I Brasilien kände jag glädje - och hemlängtan, sa André när han tog emot sitt femte Kristallen-pris.

Nu är André högaktuell i Vinterstudion igen, då SVT sänder skid-VM i Oberstdorf i Tyskland.

FOTO: /Aftonbladet/TT, Fredrik Hessman/TT

LÄS OCKSÅ: SVT:s besked: Doldisen blir ny programledare i Vinterstudion

LÄS OCKSÅ: Camilla Kvartoft ersatt i Veckans brott – därför saknas hon