LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Anders Pihlblads inslag som TV4 vägrade sända – se det här

29 aug, 2021 
AvHans Shimoda
AvAnna Shimoda
Anders Pihlblad.
Anders Pihlblads inslag stoppades av TV4.
Men här kan du se klippet som kanalen vägrade sända.
– Det blev en krock, säger Pihlblad.
Annons
5 saker du kanske inte visste om Anders PihlbladBrand logo
5 saker du kanske inte visste om Anders Pihlblad

Anders Pihlblad, 53, är ständigt aktuell i tv-rutan och ena halvan av TV4:s stiligaste par.

Han har utsetts till Veckans kex i Aftonbladet Klick! som produceras av Hänt-redaktionen.

✔︎ Det här är Anders Pihlblad

Ålder: 53 år.
Bor: Södermalm i Stockholm.
Familj: Maken Henrik Alsterdal, 41, och två kids.
Gör: Programledare för TV4:s ”Nyhetsmorgon”.

Vi brukar ju börja det här spektaklet med att gratulera. En gratulation är såklart på sin plats, men framför allt är ju det här den ultimata revanschen! För icke införstådda läsare – berätta varför.

– Någonstans så återupprättar vi en sorts terrorbalans mellan mig och maken Henrik Alsterdal eftersom han redan har varit Veckans kex. Det har såklart inte känts bra, haha! Nej då, jag vill snarare säga så här, det har varit jätteroligt att vara tillsammans med ett kex och nu blir det ju roligt för honom också.

Vad sa han när du fick den här utmärkelsen?

– Henrik blev mycket belåten. Nu kan ju han också skryta.

Henrik sa att du blev lite småtjurig när han fick den här utmärkelsen?

Annons

– Jag som tyckte jag dolde det så bra…

För att återgå till ärendet i sig. Hur känns det att vara ett kex?

– Det är en milstolpe i livet. Men jag har lite svårt att se mig som ett kex, men det är väldigt kul att det finns andra som tycker det.

Vi river av den obligatoriska frågan. Hur kexig känner du dig på en skala från 1 till 10?

– Oj! Jag tror det beror på hur mycket jag har sovit. I allt jag gör så handlar det om jag har fått tillräckligt med sömn. Jag jobbar ju så tidiga morgnar, men samtidigt behöver jag inte så jättemycket sömn. Men det kanske har med åldern att göra, jag sover exempelvis betydligt mycket mindre än vad Henrik gör. Men nu ska jag svara på frågan. Har jag sovit ordentligt är jag nog helt klart en åtta och är det så att jag inte har fått sova är jag bara en stark trea.

Vem är mest fåfäng av dig eller Henrik?

– Det tar längre tid för Henrik att bli klar när vi ska gå ut. Men jag ägnar mer tid åt mitt hår än vad han gör. Han ruskar lite på håret och så ser det bra ut medan jag får kämpa lite. Jag har massa konstiga virvlar.

Annons

Anders visade stoppade TV4-inslaget – 15 år senare

Du tränar som fan?

– Jag tränar nästan varje dag men tvingar mig själv att vila en dag i veckan. Det är kul att träna och om jag inte får göra det så känns det konstigt. Men kroppen mår ju bra av att vila ibland. Där är jag och maken väldigt lika, vi tränar ofta samtidigt.

Du fyller 54 nästa år. Är du en nojig rackare?

– På min senaste födelsedagstårta fanns det sifferljus och jag flyttade lite på dem och blev plötsligt 35. Det kändes mycket bättre.

Pihlblad med maken Henrik Alsterdal.

Du har varit på TV4 i en herrans massa år. Har du gjort bort dig några gånger?

– Det händer väl hela tiden. Det mest klickade är när jag skulle intervjua Göran Persson för länge sedan. Varken han eller jag kunde hålla oss för skratt och sådant där älskar ju folk. Göran var statsminister då och vi fick erbjudande att intervjua honom och en expertgrupp som jag inte riktigt hade koll på. Men vi tackade ja till intervjun eftersom vi skulle få göra den på Sagerska palatset. Man får aldrig komma in i statsministerbostaden så det lät ju jättekul. Vi åkte dit och hade inte riktigt koll på vad de handlade om och jag började intervjun med att be Göran berätta mer om expertgruppen. Han hade inte riktigt koll på vad jag skulle fråga om, så det blev en krock där. Han exploderade i skratt vilket jag också gjorde. Materialet jag kom hem med var osändbart, det blev aldrig något.

Kan du bli lite småtrött på att kliva upp mitt i natten?

– Jag är morgonpigg så det är ganska lugnt. Det är faktiskt inga problem för mig att gå upp. Däremot kan jag bli trött på det faktum att jag blir trött på kvällen.

Annons

Du och Henrik har kamperat sedan 2006. Hur får ni kärleken att hålla?

– Att vi hela tiden har något att se fram emot, det har vi alltid varit väldigt noga med. Det kan vara något kul vi ska göra om några dagar, om någon vecka eller om några månader. Vi gillar också att göra saker tillsammans. Det sägs ju att det här året har varit en prövning för många. Vi har umgåtts mer än någonsin det här coronaåret, men vi har haft jätteroligt och har blivit ännu tightare.

Du spanade in Henrik vid kaffemaskinen på jobbet – men sedan fick herr Pihlblad minsann kämpa i motvind?

– Ja, han var inte så snabb där. Men det gick bra till sist. Det krävdes bara en maskerad, sedan var vi igång.

Är du romantisk av dig?

– Det vill jag nog påstå att jag är. Det kan arta sig i form av överraskningar och vi kanske firar något om man plötsligt kommer på ett roligt datum. För en tid sedan ordnade jag också en överraskning när Henrik fyllde år. På den tiden man kunde resa kunde det också bli reseöverraskningar. Henrik skulle däremot inte uppskatta om jag kom hem med massa blommor och sådant. Det skulle han snarare tycka var väldigt onödigt.

Annons

✔︎ Pest eller kolera

◼️ Prutta högt under en tv-sändning eller aldrig mer få göra en tv-sändning?
– Jag skulle definitivt prutta högt under en tv-sändning.

◼️ Aldrig mer få träna eller aldrig mer få åka utomlands?
– Då väljer jag att aldrig mer åka utomlands, jag skulle nog inte må så bra om jag inte skulle få hålla igång.

◼️ Ta en löprunda runt Södermalm spritt språngande naken eller säga upp dig från TV4?
– En konsekvens av att springa naken runt Södermalm skulle nog vara att jag skulle få säga upp mig…

Då tolkar vi det nästan som att Henrik inte är så romantisk?

– Jo, det kan han vara om han anstränger sig. Jag har fått rosor från Henrik.

Nästa år firar ni tioårig bröllopsdag?

– På Wikipedia står det att vi gifte oss 2012, men det är nog fel. Jag är rätt säker på att vi gifte oss 2013. Nu kom Henrik precis in här, men det är ingen idé att jag frågar honom. Han kommer definitivt inte ihåg vilket år vi gifte oss.

Hur minns du bröllopet?

– Vi hade först pratat om att ha ett stort bröllop. Men det blev inte av, det var så mycket annat och vi hade också småbarn. En dag hörde två kompisar av sig och undrade om vi skulle hänga med dem till Mallorca och då kom vi på att vi kanske skulle passa på att gifta oss där. Vi hintade till våra kompisar om att ta med sig lite bättre kläder eftersom vi hade bokat in en religiös aktivitet. De listade ju ut vad det var. Jag minns att kantorn i kyrkan hade semester och de hade därför en gammaldags bergsprängare med en cd-skiva med tio lämpliga låtar. Man fick välja en låt när man gick in och en när man gick ut. Men det blev jättekul.

Anders visar inte upp barnen i sociala medier – men bilder på maken Henrik bjussar han gärna på.

Ni visar inte era två kids på sociala medier. Berätta!

– När de bli så pass stora att de själva kan bestämma sådant och förstå vad det innebär så kan vi nog vara öppna för det. Men jag tycker de ska få möjligheten att vara privata och utveckla sina egna personligheter utan att vara någons son eller dotter. Så tänker vi och vi tycker det känns jättebra. Men jag har all respekt för folk som resonerar på andra sätt.

Hur är du som pappa?

– Jag är en extremt mycket mer närvarande pappa än vad min pappa var. Vi sätter dem oftast först. Ska vi exempelvis göra en resa eller köpa något till hemmet så är de involverade i det och får bestämma en hel del. Vi försöker alltid finnas där för dem även om vi säkert är lika pinsamma som alla andra föräldrar.

Foto: TT & Instagram

Annons