LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Anders Öfvergård om familjens reaktion – efter turbulenta händelsen

02 feb, 2024 
Linn Seipel
Anders Öfvergård har varit blåsväder vid flera tillfällen de senaste åren – men nu är han tillbaka i tv!
För Hänt berättar han om turbulenta tiden med familjen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Anders Öfvergård konfronteras av Bianca – obekväma fråganBrand logo
Anders Öfvergård konfronteras av Bianca – obekväma frågan

Anders Öfvergård, 56, blev känd är för svenska folket som den ”Arga snickaren”, efter programmet med samma namn. Kanal 5:s Arga Snickaren blev snabbt populärt och efter det öppnades många dörrar för snickaren. Det dröjde inte länge innan TV4 gav honom chansen att leda stora program, som exempelvis Robinson, och gav honom egna programformat så som Fuskbyggarna och Anders knackar på. Men under 2021 valde TV4 att bryta kontraktet med Anders.

Och under några år var det således väldigt tyst från programledaren, med undantag för den omtalade köttstölden som kom att orsaka en väldig turbulens i Anders och hans familjs liv.

Men nu är han åter aktuell i tv. Dubbelt upp till och med – men denna gång är han tillbaka där han startade, på Kanal 5. Han syns nämligen i nya säsongen av Över Atlanten – och i sitt nya programformat Renoveringsdrömmar.

Annons

Anders Öfvergård om familjens stöd – genom turbulenta tiden

Det är på Warner Bros pressträff som Hänt stöter på honom för att fråga om de nya projekten – och hur tiden varit efter de omskakande händelserna.

Är all denna rabalder orsaken till kanalbytet?

– Nej, det skulle jag väl inte säga. Det handlar mer om att jag får en fråga. Och när jag får en fråga om ett program som Renoveringsdrömmar så var det tveklöst. Det är ju liksom en dröm att göra ett sådant program, svarar Anders Öfvergård i intervjun med Hänt.

Har du märkt av någon kritik från tittare att du syns i tv igen?

– Nej, det jag märker nu som är otroligt kul är att jag får jättemånga... Nu syns jag kanske lite mer på stan och lite runtomkring i Sverige och då vaknar ju folk också till, så nu börjar jag få alla de här frågorna ”vi har ett hus här och vi sitter fast här, kan du hjälpa oss?”. Så någonstans finns ju ett sug av att se det här. Så att det känns skitbra.

Hur har det var för familjen under den här perioden?

– De finns där, de stöttar mig. De vet vem jag är och vad som stämmer och inte stämmer. Och sen får ju alla bilda sin egen uppfattning. Men de finns där, och de är superhärliga.

FOTO: Hänt/Elin Jonasson

Annons