LÄS MER:Pernilla WahlgrenRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarnaExklusivt på Hänt
Festis marknadsföring banner

Anders Öfvergård döms för köttstöld – första orden om domen

07 aug, 2023 
ANDERS ÖFVERGÅRD
Tidigare i år ertappades Anders Öfvergård för att ha stulit kött från en matbutik.
Han döms nu för ringa stöld.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Mattias om bråket med Anders Öfvergård tittarna inte får se: ”Skitförbannad”Brand logo
Mattias om bråket med Anders Öfvergård tittarna inte får se: ”Skitförbannad”

Det var i juni i år som Anders Öfvergård, 55, sågs handla i en matbutik på Värmdö men när han gick ut genom spärrarna kom två butikskontrollanter ifatt honom. De gick då igenom hans påse med varor och såg att det inte stämde överens med kvittot, eftersom han betalat i självskanningen.

I hans plastpåse låg fem köttbitar, men kvittot visade bara att han slagit in två filéer ryggbiff och en entrecote, sammanlagt värt cirka 400 kronor.

Anders Öfvergård nekar till brott

Anders har sedan start sagt att han inte haft några intentioner att stjäla. I förhör har han sagt att han absolut tänkt betala för köttbitarna, men att det kan ha varit fel på skanningshandtaget.

– Jag har ingen intention att gå in och sno. Antingen är det fel på blippen eller också är det ett mänskligt fel, och då vill jag självklart ställa det tillrätta, har han tidigare sagt till Expressen.

Annons

Anders Öfvergård döms för brott

Nu döms han för att ha stulit varorna och åtalas för ringa stöld. I bevisningen ingår övervakningsfilmer från butiken och vittnesmål från anställda. En anställd ska nämligen ha fått i uppdrag att hålla Anders under uppsikt och såg då att han bara skannade två av fem köttförpackningar.

Med stöd av bland annat det vittnesmålet anser tingsrätten att det är bevisat att Anders Öfvergård gjort sig skyldig till ringa stöld. Straffet blir 40 dagsböter, till en total summa av 40 000 kronor. Han ska även betala en avgift på 1000 kronor till brottsofferfonden.

”Jag är faktiskt både förvånad och besviken”, skriver Öfvergård i ett sms till Expressen.

FOTO: Simon Eliasson/TT

Annons