LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Anders Öfvergård bryter långa tystnaden – i tårar efter dotterns ord

25 aug, 2022 
Anders Öfvergård
Anders Öfvergårds kontrakt med TV4 bröts plötsligt i fjol.
Sedan dess har tv-profilen legat lågt – fram tills nu.
I en ny intervju med Expressen väljer Anders att berätta om livet efter TV4.
Annons
Mattias om bråket med Anders Öfvergård tittarna inte får se: ”Skitförbannad”Brand logo
Mattias om bråket med Anders Öfvergård tittarna inte får se: ”Skitförbannad”

INyligen släpptes nyheten att programledaren Anders Öfvergård, 54, gör comeback i tv-rutan. Men inte som programledare – utan som tävlande i succéprogrammet Alla mot alla med Filip Hammar och Fredrik Wikingsson.

Detta efter att han lyst med sin frånvaro efter den senaste säsongen av Robinson, som alltså blev det sista tittarna fick se av Anders på ett tag. Anledningen till frånvaron är att TV4 i fjol meddelande att de brutit kontraktet med programledaren.

Det har dessutom börjat spekuleras kring om det populära programmet Arga snickaren ska återvända, detta enligt uppgifter till Aftonbladet. Om det stämmer får tiden helt enkelt utvisa men att tittarna är exalterade över en eventuell comeback är det inga tvivel om!

Annons

Hjärtligt Välkommen tillbaka Anders, Har saknat dig”, skriver en följare på Hänts Facebook-sida.

Äntligen tillbaka varmt välkommen”, hälsar en annan.

Anders Öfvergårds personliga resa – testade tyst retreat

Sedan Anders försvann från rutan har han enligt sig själv genomgått en otrolig resa. Han har bland annat gått två utbildningar på Försvarshögskolan – båda inom ledarskap – börjat gå i terapi och testat ett tyst retreat. Allt för att utveckla sig själv både professionellt och privat.

– Jag kanske behövde den här tiden för att utveckla mig själv och må bättre. Jag trodde jag mådde bra men jag mår väldigt mycket bättre nu, säger Anders Öfvergård till Expressen.

Ett tyst retreat innebär inga telefoner, inga datorer och inga samtal under middagarna. Istället hade han tid att reflektera och skriva ner sina tankar i ett kollegieblock som kom att bli fullt. Han beskriver det som ”en ögonöppnare utan dess like”.

Annons

Insikten efter händelsen med dottern: ”Jag började gråta”

Anders hittade snabbt en terapeut som han kunde lita på, något han själv beskriver som himmelriket. Timmarna hos terapeuten fick honom att inse att han tappat bort sig själv.

– Jag tyckte att det var skönt att träffa någon som har tystnadsplikt. Jag behövde inte tänka på vem jag pratade om, hur jag säger det och vad jag tycker. Det var en del av processen i början, att få prata av sig men inte belasta min familj med det, säger Anders till tidningen.

Han beskriver en speciell händelse med sin dotter som öppnade hans ögon ordentligt.

– Jag är otroligt stolt över mitt ena barn, som faktiskt sa: ”pappa, gå vidare, det är inte så roligt längre”. Jag började gråta när hon sa det. Jag blir överlycklig när mina barn kan ta det jobbiga samtalet. Då känner jag ”wow, jag och vi har kommit en bit med mina underbara barn”.

FOTO: Carolina Byrmo/Aftonbladet/TT/Simon Eliasson/TT

Annons