LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Anders Lundins tunga besked om hälsan: ”Det var jag inte alls beredd på”

25 sep, 2023 
ANDERS LUNDIN
Snart drar äntligen den nya säsongen av Robinson igång, men inte med Anders Lundin utan med Petra Malm i spetsen.
Nu berättar Anders Lundin om skadan under inspelningarna.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

RobinsonfinalBrand logo
Robinsonfinal

Snart drar äntligen höstens säsong av Robinson igång och nyligen kunde TV4 presentera deltagarna. I vanlig ordning är det en salig blandning karaktärer som ställer upp i programmet och tävlar om vinsten på en halv miljon kronor.

Förra året stod det klart att TV4 kör två säsonger av Robinson per år, en på våren och en på hösten. Nytt för i våras var att Anders Lundin tog över som programledare. Men i säsongen som nu snart har premiär är det istället Petra Malm som är tillbaka vid rodret.

– Det känns otroligt kul att vara tillbaka som programledare för Robinson, och vilken höst vi har framför oss! Den nya säsongen kommer bjuda på spänning, intriger och tuffa tävlingar - men också vänskap och en enorm kämpaglöd, sa Petra i ett pressmeddelande.

Annons

Petra Malm ersätter Anders Lundin i Robinson

Att det nu är Petra som har programledarrollen är något som var bestämt sedan länge. Just nu är Anders nämligen på plats i Filippinerna och spelar in vårens säsong.

Anledningen till varför Robinson har två programledare är fortfarande inte känd. Men Anders Lundin har tidigare berättat om sin teori.

Jag tror att det var såhär att programmet har blivit så populärt och fyran bestämmer sig för att göra två säsonger. Så är det ju lite som jag var inne på att det finns ju barn och sommarlov och andra saker man vill göra. Så jag tror att Petra tyckte att det blev lite för raskt på.

Anders Lundin om hälsan – nära att förlora sitt finger

Anders är som sagt på plats i Filippinerna och inspelningarna är i full gång. Men allt kan hända när man är på en öde ö i varmt klimat, detta är något som Anders nu kan intyga.

Annons

En kväll fick han nämligen en idé om att byta finger på sin vigselring på grund av att den kliade. När han vaknade upp på morgonen fick han inte av sig ringen och när inspelningarna drog igång hade fingret svullnat upp och läkare kallades in.

– Jag håller på att förlora mitt finger, jag bytte finger på vigselringen och nu sväller högerhanden upp. Det handlar om sekunder tydligen. Det är som en boa constrictor som kramar om mitt ringfinger på högerhanden, säger Anders Lundin till TV4.

Det hela slutade med att Anders fick åka in till fastlandet där de till slut fick kapa av ringen för att rädda hans finger.

– Tydligen säger läkarna att det var rätt bråttom, annars skulle vävnaden gått sönder och jag skulle blivit av med mitt finger, det var jag inte alls beredd på. Jag trodde att vi skulle jobba vidare idag, köra klart och ta det sen. Jag tackar doktor Annika för att jag fortfarande har fem fingrar kvar på den här handen, säger han.

FOTO: TV4

Annons