LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Anders Ekborg och Lisa har sålt huset – avslöjar anledningen bakom flytten

02 nov, 2023 
ANDERS EKBORG, LISA LIND
Anders Ekborg och Lisa Lind har varit förlovade i fyra år och sedan dess har mycket hänt.
Nu berättar Anders att de gjort en stor omställning.
– Jag kände liksom en grundstress hela tiden och jag ville bli av med den, säger han till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Därför tackade Lia Boysen nej till Let's dance: ”Min dåvarande man sa...”Brand logo
Därför tackade Lia Boysen nej till Let's dance: ”Min dåvarande man sa...”

Anders Ekborg, 63, är högaktuell med turnén En stilla jul som han drar igång med den 29 november och avslutar i Stockholm den 22:a december. Julkonserten startade han 2010 och den ligger honom verkligen varmt om hjärtat.

– Jag kände att jag ville göra en egen julshow, så jag gjorde en stilla jul där man kommer in och får samla sig lite, berättar Anders Ekborg för Hänt och fortsätter:

– Det är ju så hysteriskt ändå med alla julklappar man har glömt köpa och allt det där, allt man ska göra, så man känner ju sådan stress liksom. Så här kände jag att det behövs en stilla jul och att få höra jullåtar.

Årets julturné är lite av en hyllning till låtskrivaren Stefan Nilsson, som gick bort tidigare i år av ALS.

Annons

Anders Ekborg om bröllop – vändningen efter uttalandet

Vid sidan av musiken lever Anders tillsammans med fästmön Lisa Lind, 51, och bonusdottern Angelina, 16. Hans äldre barn Dina, 25, och Channa, 28, har flyttat hemifrån.

Anders och Lisa förlovade sig för fyra år sedan och Anders har tidigare sagt i intervjuer att han var tveksam till bröllop.

– Det känns jättebra att vara förlovad, det räcker. Vi har det så bra tillsammans och det är inga bråk. Lisa gör mig väldigt lycklig, sa han då.

Men nu berättar han för Hänt att han hur han egentligen ser på saken.

– Jag vet inte om jag sagt att jag inte ville, men det var inte aktuellt då i alla fall. Men nu planerar vi, vi har ju förlovat oss så då ska man ju gifta sig. Sen får vi se när vi får in det i planeringen, men det blir i Sverige i alla fall, någon gång framöver, säger han.

Anders Ekborg och Lisa bryter helt med gamla huset

När det blir bröllop återstår med andra ord att se men den senaste tiden har Anders och Lisa gått igenom en stor förändring.

Annons

– Jag bodde i hus i 23 år som vi har sålt och flyttat till lägenhet. Vi har hållit på med det hur länge som helst nu, berättar Anders och fortsätter:

– Väldig omställning, det blev väldigt många flyttlådor mer än vad vi trodde. Flera kubik kan jag säga.

Varför valde ni att flytta?

– Det var dels det att vi är mycket utomlands, sedan är jag ju på turné. I lägenhet är man ju väldigt fri. I hus är det ju väldigt mycket att göra och jag är alltid såhär att jag ska göra det själv och då har man alltid någonting på axeln och tänker “åh det där borde jag gjort” eller “inte färdig med det”, säger han och tillägger:

– Jag kände liksom en grundstress hela tiden och jag ville bli av med den. Så nu blir det skönt att bara kunna låsa dörren och åka därifrån.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons