Anders Bagges tuffa sjukdomskamp – berättar om tunga sorgen

Anders Bagge

Anders Bagge ska snart äntra scenen i Melodifestivalen, men det är flera saker som gjort det svårt för honom att fokusera.
Nu berättar han om sjukdomsbeskedet och tunga sorgen.
– Finns inga ord som hjälper, säger han.
1:04

Efter reklamen: Idol-Erik Elias om sin mormors gåva till Anders Bagge

(1:04)

Slå på ljud

Anders Bagge är en av Sveriges främsta musikproducenter och är även känd som en av jurymedlemmarna i det populära programmet Idol. Men snart är det dags för honom att ställa sig på scenen.

Tidigare i höst stod det nämligen klart att Anders ska vara med och tävla i Melodifestivalen med låten Bigger than the universe. Men förberedelserna har hittills inte riktigt gått som planerat då Bagge kämpar med både hälsan och privatlivet just nu.

Bagges sjukdomsbesked – tvingats ta hjälp av läkare

I början av året drog Anders nämligen på sig en halskatarr, något som han fortfarande kämpar med och tvingats söka hjälp för. För Expressen berättar han om hur det har varit.

– Den är lite halvrisig, min röst. Jag åkte på en halskatarr vid nyår. Jag har haft någonting som har suttit där, jag har testat mig för covid och allt sånt där, men nej inget sånt. Det kan ju vara för att jag har börjat sjunga igen, säger han och fortsätter:

Hör Farmen-Keshias ord efter pappans hastiga bortgång

– Jag fick lite olika tips, jag hade svårt att sjunga. Så jag sjöng för första gången i går. I vanliga fall hade jag nog inte tänkt på det, men just nu när jag börjar sjunga så märkte jag att fan, det gör ont i min hals.

Anders Bagges sorg efter dödsfallet i familjen

Men det är långt ifrån det enda Anders kämpar med. Förra veckan gick även en av hans och hustrun Johanna Linds älskade hundar, Selma, bort. Bara några månader efter att deras andra hund Ebba somnat in.

– Det är bara en stor, bottenlös sorg som är svår. Det finns inga ord som hjälper egentligen. Det gör ont att se ens hustru vara så otroligt ledsen för det är hennes hundar från början och hon har haft dem i 15 år. Och nu dör båda inom loppet av tre månader, förklarar Anders för tidningen och fortsätter:

– Vi har ganska hårda trägolv, och så fort jag gick någonstans så hörde man deras klor som gick efter en. Det är helt tyst. Det är som att mina barn har flyttat ut, det låter ingenting. Det har varit jäkligt tufft. Det är någonting som så många människor går igenom, man förstår deras saknad. Den är obeskrivlig, det är en obeskrivlig sorg. En hund gör ju sällan någon illa, den ger ju bara en massa kärlek. Det är skitjobbigt.

LÄS OCKSÅ: Robin Bengtssons ex starka reaktion efter Sigrid Bernsons diagnos

LÄS OCKSÅ: TV4-tittarna rasar - efter intervjun med Mariette i Nyhetsmorgon

SENASTE NYTT!