LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Anders Bagges starka ord till exet – hälsningen inför alla

12 aug, 2023 
Frida Eklöf
Anders Bagge
Under lördagen sänds Anders Bagges sommarprat i Sommar i P1.
I sitt sommarprat har han skrivit ett brev till sin avlidne far där han berättar vad som hänt sedan han gick bort.
Anders passar även på att hylla sin ex-flickvän Petra.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Anders Bagges stora stöd till Johanna under Let's danceBrand logo
Anders Bagges stora stöd till Johanna under Let's dance

Den folkkära musikern och tv-personligheten Anders Bagge, 55, har många järn i elden. Sedan talangprogrammet Idol hade sin debutsäsong 2008 har Anders varit en av jurymedlemmarna, med endast en paus år 2016.

Tidigare i år kom även den glädjande nyheten att Anders är en av årets sommarpratare i Sveriges Radios populära koncept Sommar i P1.

Anders Bagges starka ord till exet Petra – hälsningen inför alla

I Anders sommarprat skriver han ett brev till sin pappa där han berättar om vad som hänt sedan han lämnade jordelivet för 20 år sen.

Anders berättar i sommarpratet att några år efter det att hans pappa gick bort fick han förfrågan om att vara jurymedlem i Idol, något som han tackade nej till gång på gång.

Anledningen till varför han tackade nej till att ställa upp var för att han var rädd för att få en panikångestattack i tv.

– Du om någon vet att jag har brottats med allt möjligt. Dåligt självförtroende, prestationsångest, fobier, depressioner. Ibland en grej i taget, ibland allt på en gång, säger Anders i sommarpratet.

Annons

Men efter att ha fått förfrågan ytterligare fler gånger efter det, valde han ändå att tacka ja till att ställa upp. Något som visades sig trots allt vara ett bra beslut. Men efter inspelningen av den första säsongen av Idol var Anders stolt och lättad, men även totalt utmattad.

– Jag vill aldrig utsätta mig för det här igen, aldrig!, sa Anders till sin dåvarande flickvän Petra.

Till skillnad från Anders hade Petra en helt annan syn på saken, vilket han i sitt sommarprat tackar ex-flickvännen för.

– Hon lyssnade på mig och sa låt det landa Anders, tänk efter lite och ta inte ett förhastat beslut, säger han och fortsätter:

– Hon fick mig att inte ringa direkt till fyran och hoppa av. För det vill jag tacka dig Petra.

Johanna Lind Bagge talar ut om Anders adhd-diagnos

Idag är Anders lyckligt gift tillsammans med sin hustru Johanna Lind Bagge , 51, sedan flera år tillbaka.

Annons

– Det mest utmärkande med Anders diagnos är att han påbörjar en massa projekt, men avslutar inte alltid dem. Han kan även jaga upp sig själv och dra igång en massa samtidigt, och då blir han manisk, får en hög energinivå och snabbare andning, säger Johanna och fortsätter:

– Då gäller det att bryta det där maniska, rent fysiskt. I Anders fall är det bästa att få ut honom. Eftersom han älskar att vara ute i trädgården brukar jag säga åt honom att gå ut och klippa gräsmattan. Då hinner han varva ner.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons