Artikeln innehåller reklamlänkar
TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Anders Bagges ärliga ord om förändringen av Idol: “Extremt”

20 aug, 2019 
Anders Bagge om Idol 2019
Anders Bagge har jobbat med Idol i hela tio år. Inför ännu en säsongsstart berättar han om den stora förändringen TV4-programmet har genomgått.
Annons
Allt om Nikki AminiBrand logo
Allt om Nikki Amini

Idag, måndag, drar en ny säsong av Idol igång på TV4. I år firar programmet 15-årsjubileum och tittarna kommer återigen att få se Nikki Amini, 34, Alexander Kronlund, 47, Kishti Tomita, 55 samt Anders Bagge, 51, i juryn. Denna kvartett ska under hösten sitta med under auditions, gruppmoment och fredagsfinaler för att hitta Sveriges nästa popstjärna.

Anders Bagge är den av jurymedlemmarna som har jobbat längst med Idol. Det var hela tio år sedan han var med för första gången, vilket han pratade om i ett inslag i Nyhetsmorgon under måndagsmorgonen.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

I detta frågar TV4-profilen Soraya Lavasani, 37, Anders Bagge hur Idol har förändrats genom åren.

– Produktionsmässigt har det förändrats extremt mycket, jag känner inte igen mig själv, svarar Anders när de visar gamla Idol-klipp.

Anders Bagge om tiden i Idol-juryn

Den första säsongen Anders var med bestod juryn av honom, ex-hustrun Laila Bagge, 46, samt Andreas Carlsson, 46. Sedan dess menar han att programmet genomgått en enorm utveckling.

Annons

Idol har bara blivit proffsigare och proffsigare, varje år har det adderat saker och gjorts bättre så man har hunnit finslipa det något kopiöst.

Anders Bagge passar även på att hylla några av sina kollegor som jobbar med produktionen.

– Det är häftigt vilken resa vi gör. Och det har med alla som jobbar runt omkring, det är många som glömmer bort att det inte bara är vi i juryn utan det är kameramän, det är ljus, det är en jätteapparat och det funkar så fruktansvärt bra.

Idol-profilen fortsätter sedan med att berätta om en inte lika positiv utveckling som han själv genomgått de senaste tio åren.

– Sen har man själv utvecklats ganska mycket, jag har gått upp 10-15 kilo, jag går upp ett kilo per år, säger Anders Bagge och skrattar.

FOTO: Ola Axman/TT, Stina Stjernkvist/TT

Annons