TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin Törnblom

Anders Bagge talar ut efter tragedin: ”Storgrät”

31 mar, 2020 
AvOla Lagerström
Anders Bagge.
Folkkäre Anders Bagge – älskad av ett helt land. Möt mannen med det skrockande skrattet i en öppenhjärtig intervju om både glädje och sorg.
✔︎ Livets största trauma: ”Jag la mig på golvet i en skrubb och storgrät”.
✔︎ Nya detaljerna: Så träffade han kärleken Johanna – se privata bilderna!
✔︎ Barnbeskedet: ”Alltid velat komma ut”.
Annons

Han är en upptagen man, kompositören, musikproducenten och tv-stjärnan Anders Bagge, 52. När Hänt får en pratstund med honom sitter han i sin fräsiga bil på väg till ett viktigt möte ute i landet. I passagerarsätet sitter hustrun Johanna Lind Bagge, 48. Första gången de träffades var 20 år sedan hemma i Anders kök.

Anders Bagge och Johanna Lind Bagge på bröllopet.
Anders och Johanna. Foto: Privat.

– Hon kom förbi och hade sin son med sig. Vi satt i köket och vi pratade massor, det var inget flirtande. När hon gick därifrån, tänkte jag: ”Den där tjejen är det något speciellt med”. Vi höll kontakt via sociala medier, det var inga konstigheter. Sedan skrev Johanna: ”Du är en rolig och charmig människa. Om jag någon gång blir singel, vilket jag aldrig kommer att bli, så skulle jag kunna tänka mig att gifta mig med dig”.

Annons

Anders la orden på minnet. För några år sedan viskade en fågel i hans öra att Johannas äktenskap hade tagit slut. Anders agerade blixtsnabbt och utan tvekan. Det var nu eller aldrig.

– Johanna hann knappt vara singel i 40 sekunder, skrattar Anders som påminde Johanna om vad hon hade skrivit till honom många år tidigare.

Snart ägde den första dejten rum och kärleksblixten slog ner.

Så träffade Anders kärleken Johanna

Hängde du läpp innan Johanna kom in i ditt liv?

– Nej, det ska jag inte säga att jag gjorde. Det vore fel. Jag har väldigt roliga vänner.

Hur länge har ni varit ihop nu?

– I fyra år.

Känns det som kortare eller längre tid?

– Kortare. Livet går alldeles för fort. Jag önskar att jag hade träffat henne redan när jag gick i nian och hon gick i sjuan. Jag hade gärna gift mig med henne redan då, (skratt).

Anders Bagge och Johanna Lind på bröllopet.
Anders och Johanna under bröllopsvalsen. Foto: Privat.

Vad brukar du ljuga om för henne?

– Inköp av olika prylar. Det är ingenting att hymla med, jag köper grejer bakom hennes rygg. Oftast tekniska prylar. Jag är som en korp. Kan aldrig slänga något som jag en gång köpt. Det är mitt största problem. Jag har så mycket grejer att jag skulle kunna vara med i ett ”slängprogram”. Om det finns något program som heter Förrådsfyndarna så får de gärna komma hem till oss. Nej, förresten inte, jag skulle gråta! Det är rätt konstigt det här. Jag har till exempel sex lådor med gitarrsladdar. Det skulle räcka med en.

Annons

När får Johanna något svart i blicken?

– När jag får en ny idé. Det får jag ofta. Jag kan vara på väg in i duschen. Då får jag en idé och tappar fattningen. Jag springer raka vägen näck in i studion och lämnar efter mig en klädhög på golvet. ”Ska den verkligen ligga där?”, frågar Johanna. Andra gånger kan jag vara ute och klippa gräsmattan. Plötsligt får jag feeling. Tröjan åker av och jag springer in i studion. Sedan får Johanna hämta tröjan i trädgården. Vi brukar kalla de här högarna för mina ADHD-högar.

Anders om kärleken till barn

Hur var du som liten grabb?

– Vildare än vildast! Folk kallade mig för ”Emil the devil”. Det är faktiskt sant. Jag hade fräknar, ljust hår och gjorde alla tänkbara hyss!

Mår du dåligt över att du inte fått egna barn?

– Inte längre. Jag har kommit till en acceptans i livet där jag insett att det inte blir några barn. Barnkärleken som alltid legat där och puttrat och velat komma ut, har jag applicerat på mina hundar och djur. Jag kan bli kär i en padda.

Vilket husdjur har betytt mest för dig?

– Ester, min engelska bulldog. Vi kamperade ihop i åtta år.

Anders Bagge med hunden Ester 2008.
Anders Bagge med Esther 2008. Foto: TT.

Anders tystnar. Motvilligt minns han tillbaka på vad som hände 22 augusti 2010. En vän landade med sin helikopter utanför Anders fastighet. Esther som var tre år och fylld med energi tog ett jätteskutt – rakt upp i helikopterns rotorblad. Blod forsade ur hundens mun och hals. I ilfart transporterades den skadade hunden till ett djursjukhus för intensivvård.

Annons

– Jag ramlade ihop. Jag la mig på golvet i en skrubb och storgrät. Jag fick ett tryck över bröstet och trodde faktiskt att jag skulle få en infarkt. Hon kämpade för att överleva och jag kämpade för att hon skulle få leva. Det var fruktansvärt. Jag lider verkligen med alla djurägare som får se sina djur sluta sin ögon.

Anders sorg över hunden Esther

Esther överlevde mirakulöst den gången och hon fick ytterligare knappt sex år i livet. Men 8 april 2016 var hundens liv över och Anders Bagge sörjde.

”I dag slocknade den som gett mig mest kärlek i mitt liv”, skrev han på Instagram.

Idol-juryn med Kishti Tomita, Alexander Kronlund, Nikki Amini och Anders Bagge.
Anders Bagge som vi är vana att se honom, i Idol-juryn med Kishti Tomita, Alexander Kronlund, Nikki Amini.

Vi lämnar de traumatiska minnesbilderna och jag frågar Anders hur ofta han skrattar.

– Skrattar? Det är nog det jag gör mest! Jag skrattar väldigt mycket, både Johanna och jag. Vi hittar det roliga i det lilla. Vissa skrattar hela vägen till banken. Jag skrattar inombords varje morgon jag vaknar och ser min hustru. Johanna är min kärleksbank.

Annons

Är du en MC-knutte?

– Nej, däremot har jag en cykel.

Vilken är den största utseendeförändringen du varit med om?

– Det var nog när håret ramlade av. Plötsligt en dag upptäckte jag att jag såg rakt igenom hela skalpen. Då tänkte jag: ”Nej, nu köper jag en trimmer”. Och så gjorde jag det. Sedan dess har jag aldrig förstått vitsen med att ha hår. Jag har glömt vad det kostar att gå till frisören, men det är säkert flera hundra kronor, (skratt).

Kändismerit: Uppringd av Madonna

Skulle du se ut som fan själv om du lät håret växa ut?

– Ja, antagligen skulle jag se ut som Einstein. Håret skulle stå åt alla håll.

På vilket sätt har din fåfänga gått för långt?

– Det skulle väl vara att jag äger ungefär 120 svarta t-shirts. Man ser lite smalare ut i svart. Beställer jag en ”Extra calzone” så sätter jag på mig en svart t-shirt dagen efter.

Vems gravplats besökte du senast?

– Johannas mormor och morfars.

Anders Bagge och Johanna Lind på en brygga.
Bröllopsparet Anders och Johanna på en brygga.

Vad önskar du att du hade mer tid att göra?

– Jag ska vara helt ärlig. Jag önskar att jag hade mer tid att övertyga mig själv om att börja träna.

Annons

Hur vill du ha ditt kaffe?

– Du, det finns ett kaffe som jag verkligen älskar. Guldrutan, heter det. Det är ett kaffe från Söderhamn som är så gott att man inte ens behöver ha mjölk i det!

Minns du vad du åt till middag för tre dagar sedan?

– Nej, men antagligen var det falukorv. Det är det jag äter mest.

Har du någon dröm som du hoppas kunna förverkliga innan du trillar av pinnen?

– Ja, det har jag faktiskt. Jag skulle vilja ha en massa hundar. Johanna och jag älskar hundar.

Du har ju redan fem, Anders!

– Ja, jag vet, men det är spännande med olika raser. Jag vill ha fler och annorlunda raser.

Vem är Anders Bagge?

Ålder: 52.

Bor: Färingsö.

Familj: Hustrun Johanna Lind Bagge, 48, Johannas son Daniel, 20, hundarna Ebba, Karin, Selma, Iris, Sonja och katten Smilla.

God egenskap: Matlagning, är det en egenskap?

Dålig egenskap: Tålamodet är jättedåligt, det är kopplat till min ADHD. Jag har inte tid att vänta!

Gillar: Min hustru.

Ogillar: Om min hustru lämnar mig.

Favoriträtt: Husmanskost i alla dess former.

Favoritdryck: Vatten.

Kändismerit: Nästan krockat med Drottningholms slott. Jag blev uppringd av Madonna. Det var som att bli uppringd av tomten, det händer liksom inte. Jag blev så paff att det svartnade för ögonen. Jag höll på att köra rakt in till vänster in i slottet. Man kan säga att jag pratade med en drottning och höll på att köra ihjäl en annan drottning – samma dag, (skratt).

Annons